Pelipalvelut kaataneella hakkeriryhmällä yhteys Suomeen

Manu Pitkänen
28. joulukuuta, 2014 18:24

Brittiläinen Sky News -uutiskanava julkaisi eilen Xbox LIVE- ja PlayStation Network -pelipalvelut joulun jälkeen lamaannuttaneen Lizard Squad -hakkeriryhmän jäsenen haastattelun. Uutiskanavan mukaan Skype-haastateltava hakkeri ("Ryan") sijaitsee Suomessa.
Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mukaan he ovat seuranneet Lizard Squadin toimintaa ja heidän käsityksen mukaan ryhmään kuuluisi ainakin yksi suomalainen. Hyppönen kertoi Ylelle, että Sky Newsille haastattelun antanut henkilö on yhtiön tiedossa ja ollut mukana aiemminkin vastaavissa iskuissa.
"Ryanin" mukaan varsinainen hyökkäys tehtiin hyvin pienen porukan piirissä. Iskujen suorittamiseen ryhmä sai hieman ulkopuolista apua.
Joulupäiväiltana alkanut hyökkäys lopetettiin oli ohi jo tapaninpäivän aamuna, kun Kim Dotcom jakoi hyökkääjille ilmaisia kuponkeja MEGA-pilvipalveluun. Microsoft sai palvelunsa toimintakuntoon muutamia tunteja myöhemmin, mutta Sonylla oli vaikeuksia saada palvelu toimintakuntoon. PlayStation Networkin toiminta normalisoitui vasta tänään, palvelu oli poissa linjoilta kolmen päivän ajan.
Hyökkääjien mukaan he halusivat osoittaa kuinka haavoittuvaisia pelipalvelut ovat, vaikka Sonylla ja Microsoftilla pitäisi olla resurssit huolehtia niiden tietoturvasta.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Xbox 360 Microsoft Sony Playstation Xbox LIVE Xbox Kim Dotcom Xbox One Sony PlayStation Network Lizard Squad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.