AMD:n prosessori myös seuraavan Xboxin sisällä

Teemu Laitila
9. huhtikuuta, 2013 12:50

Microsoftin tuleva Xbox-konsoli perustuu AMD:n prosessoriin ja näytönohjaimeen, kertoo Bloomberg omiin nimettömiin lähteisiinsä vedoten. AMD:n prosessori löytyy myös Sonyn PlayStation 4 -konsolista.
Bloombergin tietojen mukaan kyseessä on samaan Jaguar-ytimeen perustuva piiri, mutta muista ominaisuuksista ei ole vielä tietoa. Sonyn PlayStation 4:n prosessori sisältää jopa kahdeksan Jaguar-ydintä, joiden apuna toimii nopea GDDR5-muisti. AMD kuvaili APU-piiriä "puoli kustomoiduksi". Suurilta osin kyseessä on kuitenkin standardi PC-koneissakin käytetty x86-piiri ja varsinaisessa prosessorissa tuskin on suurta eroa tulevaan Xboxiin päätyvän mallin kanssa.
Pelikehittäjien kannalta x86-arkkitehtuuriin siirtyminen helpottaa pelikehitystä. Aiempien tietojen perusteella Xboxin käyttöjärjestelmä on todennäköisesti jonkinlainen Windows 8 -versio, mikä myös vähentää tarvetta kustomointiin sovelluskehityksessä.
AMD:n kannalta sopimus molempien konsolivalmistajien kanssa vähentää yhtiön riippuvuutta perinteisistä PC-markkinoista, joilla yhtiö ei ole onnistunut kilpailemaan erityisen onnistuneesti. Lisäksi PC-markkinoiden odotetaan jatkavan kutistumistaan myös tänä vuonna. Bloombergin mukaan AMD:n nykyisen toimitusjohtajan Rory Readin tavoitteena on kasvattaa AMD:n muualta kuin PC-markkinoilta saadun liikevaihdon osuus yli 20 prosenttiin tämän vuoden loppuun mennessä.
Microsoftin odotetaan esittelevän uutta konsolia ensimmäisen kerran virallisesti ensi kuun loppupuolella. Myyntiin laite saapunee sopivasti joulumarkkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Microsoft pelikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.