AfterDawn logo

Suomalainen GPS-järjestelmä RuuviTracker pian valmis markkinoille

Matti Robinson Matti Robinson
3 kommenttia

Harrastajavoimin kehitetty ja avoimeen lähdekoodiin perustuva RuuviTracker-paikannusjärjestelmä on pääsemässä pian myyntiin. Elektroniikka valmistuu alkuvuodesta, jonka jälkeen laite saapuu myyntiin.

RuuviTracker perustuu ARMin Cortex-M4-mikrokontrolleriin ja GPS-sirun lisäksi piirille on istutettu SIM-korttipaikka ja GSM-yhteydet. Lisäksi laitteessa on mikrofoni, kiihtyvyysanturi, kompassi ja microSD-muistikorttipaikka.

Laitteen suunnittelun lisäksi päätelaitteen ja palvelinpuolen ohjelmisto on suunniteltu Ruuvipenkki-porukalla. Avoimeen projektiin on mahdollista osallistua ja jopa lopputuotteen muokattavuus on tärkeä osa projektia. Ohjelmiston toiminnan muokkaaminen on mahdollista yksinkertaisilla skripteillä.

Projektin vetäjä Lauri Jämsä kertoo, että Facebook-tykkääjät ja uutiskirjeen tilaajat saavat ensimmäisenä tiedon kauppoihin saapumisesta. Laitetta markkinoi Suomessa elektroniikkaa myyvä verkkokauppa Robomaa.com, jossa Jämsä on myös mukana.

Kerroimme RuuviTracker-projektista viime helmikuussa, kun laitteen piirilevyt oli valmistuneet. Lisätietoa projektista löytyy RuuviTrackerin vasta valmistuneilta verkkosivuilta.

3 KOMMENTTIA

malagant1/3

Kannattaa liittyä kotisivujemme kautta postituslistalle. Onnekkain saa ilmaiseksi RuuviTracker-kitin heti kun meillä on lopullisia rautaversioita käsissämme! :-)

http://www.ruuvitracker.fi

Lumikki2/3

Vaikuttaa ihan hyvältä projektilta, mutta miksi mikrofoni?

Sedai693/3

Tuleekohan tähän GLONASS -tuki? Voisi nopeuttaa satelliittien löytämistä täällä Pohjolassa.

Vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta, hankintaan menee jos hinta on tarpeeksi alhainen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki