AfterDawn logo

Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta se, että CATL sijoitti aiemmin tänä vuonna Uudenkaupungin autotehtaaseen. Applen ja CATL:n yhteistyö voi siis poikia taloudellista aktiviteettia Suomeen.

CATL:n ja Applen kumppanuus keskittyy Yicai Globalin mukaan sähköautojen akkujen tuotekehityksen ympärille, joten varsinaista sähköautojen valmistussopimusta yhtiöt eivät ole tehneet. Akkujen tuotekehitykseen tähtäävä sopimus on siinä mielessä mielenkiintoinen, että viimeisen vuoden aikana mediassa on spekuloitu Applen vetäytyneen suunnitelmista kehittää oma sähköauto.

Mikäli Apple ei ole kiinnostunut oman auton kehittämisestä, vaan haluaa keskittyä itsestään ajavat autot mahdollistavan teknologian lisensointiin, niin akkujen kehittäminen tuntuu hieman ylimääräiseltä projektilta. Voi siis olla, ettei Apple ole ainakaan kokonaan hylännyt mahdollisuutta ryhtyä kehittämään omaa automallistoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT