Googlen entinen pääjohtajan vinkki: Varasta kaikki sisältö muilta, pistä tekoäly tekemään sovellus - ja hanki parhaat lakimiehet

Petteri Pyyny
18. elokuuta, 2024 14:59

Googlen entinen toimitusjohtaja, Eric Schmidt, on aiheuttanut pienen kohun neuvoillaan opiskelijoille.
Schmidt oli haastateltavana Stanfordin yliopiston keskustelupaneelissa, jossa hän neuvoi tulevia teknologia-alalle valmistuvia opiskelijoita varsin suorasukaisin neuvoin.

Jos TikTok kielletään [Yhdysvalloissa], siis ehdotan että jokainen teistä tekee näin: Ohjeista tekoälyä näillä ohjeilla: "Tee minulle TikTokin sovelluksesta kopio, varasta palvelun kaikki käyttäjät, varasta kaikki musiikki, lisää sovellukseen omat asetukseni, paketoi tuotteeksi [30 sekunnissa] ja julkaise sovellus. Jos sovellus ei ole hitti tunnin sisällä, aloita alusta, mutta muuta prosessissa jotain aavistuksen verran ja kokeile uudestaan."

Käytännössä Schmidt siis visioi lähitulevaisuudessa häämöttävää tilannetta, jossa koko sovelluskehityksen prosessin voi ulkoistaa tekoälylle. Ja tällöin sovelluksen voi vetää pytystä alas, jos se ei aivan välittömästi muodostu viraaliksi hitiksi - koska uuden, hieman erilaisen sovelluksen luonti on sekin vain sekuntien homma tekoälyn ansiosta.

Mutta isointa kohua Schmidtin visiossa on aiheuttanut hänen vinkkinsä kaiken varastamisesta. Schmidt täsmensi vielä aihetta tarkemmin haastattelun edetessä:

TikTok-esimerkissäni en siis suositellut, että varastat laittomasti kaikkea musiikkia. Mutta jos olet yrittäjä Piilaaksossa - kuten toivon, että te kaikki tulette aikanaan olemaan - tilanne on eri. Jos TikTok-kopiostanne, varastetun sisällön kera, tulee hitti, niin yksinkertaisesti palkkaatte nipun lakimiehiä hoitamaan ongelmat kuntoon jälkikäteen. Eikä vain?

Vastaavasti, jos tuotteesta ei koskaan tule suosittua, ketään ei kiinnosta se, että varastit siihen kaiken sisällön muualta.

Ja älkää kertoko, että minä sanoin näin.


Video, jolla Schmidtiä haastatellaan, on jo poistettu verkosta, mutta videon litteroitu tekstimuotoinen versio löytyy netistä edelleen.

Yhdysvaltain kongressi haluaa kieltää TikTokin, joten valtavalle TikTokilta periytyvälle yleisölle olisi luonnollisesti ottajia.

Schmidtin visio siitä, miten TikTokilta "vapautuvan" käyttäjämassan saisi kaapattua itselleen, kuulostaa hyvin vahvasti nettijättien suosimalta Move fast and break things -ajattelulta, jonka jälkipyykkiä selvitellään ympäri maailmaa edelleen, mm. Airbnb:n aiheuttamien haittojen muodossa.

Lue myös nämä
Tägit
tekoäly Eric Schmidt Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.