YouTube testaa kovempaa otetta mainosestäjiä vastaan - videoiden katselu estetään kolmen kerran jälkeen

Janne Yli-Korhonen
29. kesäkuuta, 2023 19:21

Googlen omistama YouTube aloitti noin kuukausi sitten näyttämään ilmoitusta mainosten estäjää käyttäville käyttäjille, että estäminen ei ole sallittua ja katsomista varten käyttäjän tulee joko sallia mainokset tai tilata maksullinen YouTube Premium.
Nyt YouTube nähtävästi on ottanut kovemman otteen mainosestäjiä kohtaan, kertovat esimerkiksi Android Police ja WinFuture.
Redditissä käyttäjä Reddit_n_Me on jakanut kuvan näytölle ilmestyneestä ilmoituksesta, jossa YouTube kertoo nyt, että "videosoitin estetään kolmen videon jälkeen". Toisen käyttäjän jakamassa kuvassa puolestaan kerrotaan mainosten estäjien rikkovan YouTuben käyttöehtoja.
Tämän tekstin alapuolella YouTube ilmoittaa, että videosoitin estetään jos YouTubessa ei sallita mainoksia tai mainosten estäjää ei poisteta kokonaan.
YouTube ilmoittaa videosoittimen estyvän mikäli mainoksia ei sallita YouTubessa
Toistaiseksi ilmoituksia näytetään vain joissakin maissa eli kyseessä on testi. Kyseessä on joka tapauksessa melko aggressiivinen tapa saada käyttäjiä katselemaan mainoksia tai hankkimaan Premiumin.
Tietokoneella ja älypuhelimilla mainokset voi ohittaa muutaman sekunnin katselun jälkeen, mutta televisioissa saattaa pian näkyä 30 sekunnin mittaisia mainoksia, joita ei voi ohittaa.
Viime vuonna YouTube painosti suositun YouTube Vancedin sulkeutumaan. Androidilla toimiva YouTube Vanced muun muassa esti mainokset ja sen avulla pystyi lataamaan videoita puhelimelle.

Lue myös nämä
Tägit
mainokset YouTube
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.