Jatkossa myös akkuporakoneet ja sähköpyörät ladataan USB-johdolla

Petteri Pyyny
1. maaliskuuta, 2023 18:07

Elektroniikka-alan jätti STMicroelectronics on saanut USB-IF -sertifikaatin uusille latauspiireilleen, jotka laajentavat USB:n voittokulkua latausliitäntöjen de facto -standardina.
Uusi latauspiiri on suunniteltu nimenomaan järeään, tasaista virtaa syöttävään lataukseen, jossa laturista voidaan puskea laitteelle 140 watin tehoa koko latauksen ajan.
Piiri on suunniteltu nimenomaan laitteisiin, joissa USB-liitäntää ei ole perinteisesti nähty, kuten sähköpotkulautoihin, akkuporakoneisiin ja sähköpyöriin.
Piiri noudattaa USB PD EPR -standardia eli USB-latauksen Extended Power Range -standardia, joka kuvaa yli 100 wating jatkuvalla teholla lataavia latureita.
USB PD -latausstandardi tukee nykyisellään maksimissaan 240 watin lataustehoa. Se on yleistynyt vauhdilla kännyköissä ja Euroopan Unioni on päättänyt tehdä USB:sta kuluttajaelektroniikan latausstandardin. USB PD ja USB-C -liitin eivät ole toistensa kanssa suoraan kytköksissä, eli USB-C -latausliitin ei tarkoita itsessään sitä, että laite tukisi USB PD -pikalatausta.

Lue myös nämä
Tägit
USB PD USB-C
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.