Tuleva Xbox on salamannopea: Doom Eternal käynnistyy 5 sekunnissa

Petteri Pyyny
7. lokakuuta, 2020 17:16

Seuraavan sukupolven konsolit ovat saapumassa kauppoihin aivan pian. Playstation 5 ennakkotilaukset sekä uuden Xboxin ennakkotilaukset ovat jo kovaa vauhtia täyttymässä ja viime hetken halukkaille lienee tarjolla lähinnä ei-oota.
Molemmat konsolit ovat hylänneet vanhat kiintolevynsä ja hypänneet SSD-levyjen aikakauteen. Ja kun konsolien rauta on valmistajan vapaasti räätälöitävissä, voidaan myös SSD-levyistä repiä tavallista PC:tä enemmän nopeutta irti.
Ja tämä näkyy. Twitterissä on asiaa demottu varsin esimerkillisesti käynnistämällä tulevalla Xbox Series X-konsolilla nykyisen Xbox-sukupolven Doom Eternal -peli. Peli räpsähtää käyntiin alle viidessä sekunnissa. Video alla:

Only 5 seconds to load a game on #DOOMEternal on #XboxSeriesX pic.twitter.com/iPcRmgjbS1

-- ✖️Astal✖️ (@astaranx) October 3, 2020


Vertailun vuoksi toinen Twitter-käyttäjä oli tehnyt saman testin nykyisen sukupolven Xbox One X-konsolilla johon on vaihdettu kovalevyn tilalle SSD-levy ja samainen peli käynnistyi tuplasti hitaammin, kymmenessä sekunnissa.

For reference, this is my SSD swapped Xbox One X pic.twitter.com/c2gej9jdkg

-- Psygnosis 7 (@Psygnosis7) October 3, 2020


Kovalevyltä käynnistettäessä latausajat ovatkin sitten kertaluokkaa hitaampia, kuten kaikki nykykonsoleilla valtavia pelejä pelaavat varsin hyvin tietävät.
Lisäksi on huomattavaa, että kokeiltu peli oli nimenomaan nykyiselle Xbox One -sarjalle tehty peli, jota ei ole erikseen räätälöity tulevan sukupolven Xbox Series X -konsolille.

Lue myös nämä
Tägit
pelikonsolit Xbox Series S Xbox Series X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.