Robottiruohonleikkuri varastettiin - ilmoitti sijaintinsa itse, löytyi Porista

Petteri Pyyny
16. heinäkuuta, 2020 18:09

Teknologiasta on toisinaan monenlaista haittaa, mutta on siitä myös pääsääntöisesti hyötyä. Lounais-Suomen poliisin komisario on jakanut malliesimerkin teknologian hienoudesta Twitteriin hiljattain.
Komisario Joonas Tikka äimisteli sitä, miten helpolla varastettu robottiruohonleikkuri lopulta löytyi, koska roboleikkurissa oli sisäänrakennettu GPS sekä datayhteydet. Eli käytännössä omistaja pystyi tarkistamaan suoraan sovelluksen kautta sen, missä roboruohonleikkuri tällä kertaa majaili.
Leikkuri löytyi lopulta Porista, varkaan pihavajasta. Leikkuri oli Porin kaupungin omistuksessa.

#päivystysvuoro.

Ruohonleikkuri oli rosvoa älykkäämpi.

Tulipa uutena asiana, että ruohonleikkureissa on nykyään GPS ja datayhteys. Tietenkin niissä on.

Pöllitty ruohonleikkuri vastasi sähköpostiin rosvon pihavajasta.

Kaikenlaista. #poliisi#kahvia

-- Joonas Tikka (@JoonasTikka) July 11, 2020


Kaikissa robottiruohonleikkureissa vastaavaa ominaisuutta ei ole, kuten olemme robottiruohonleikkureiden arvosteluissamme todenneet, mutta helppoja varastettavia ne pääsääntöisesti eivät koskaan ole. Useimmat leikkurit vaativat PIN-koodin syöttämisen, jotta ne saadaan siirron jälkeen uudelleen käyttöön, joten varastaminen on monesti täysin turhaa siinäkin mielessä.
Testaamistamme robottiruohonleikkureista kuvatunkaltainen sisäänrakennettu GPS, yhdistettynä "ikuisesti" voimassaolevaan datayhteyteen löytyy mm. Husqvarna Automower 430X -mallista, joka sai arvostelussamme täydet viisi tähteä (Husqvarnan tietyissä malleissa oleva datayhteys on maksettu valmiiksi 10 vuoden ajaksi).

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat poliisi Suomi robottiruohonleikkuri
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.