Microsoft tylyttää – PlayStation ei ole enää Xboxin tärkein haastaja

Manu Pitkänen
11. helmikuuta, 2020 16:27

Teknologiajulkaisu Protocolille kommentoinut Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencer paljastaa, ettei ohjelmistojätti pidä enää Sonya tai Nintendoa tärkeimpinä kilpailijoina.
Perinteisten konsolimerkkien sijaan Xboxin tärkein haaste tulee verkosta ja tarkemmin sanottuna konsolit mahdollisesti turhiksi tekevistä pilvipelipalveluista. Siksi Xboxin suurimmat haastajat ovatkin Google ja Amazon, joilla molemmilla on kyvykkyyttä kehittää yhtä laaja verkkopalveluinfrastruktuuri kuin Microsoftilla itsellään. Microsoft ei näe, että Sony tai Nintendo pystyisivät haastamaan sitä pilvessä, vaikka mikään ei estä näitäkään yhtiöitä hankkimista datakeskuskapasiteettia ulkopuolelta.
Microsoftilla ilmeisesti koetaan hyvin voimakkasti, että pelaamisen tulevaisuus tulee olemaan xCloudin ja Google Stadian kaltaisissa suoratoistopalveluissa. Vielä tässä vaiheessa pilvipalvelut eivät uhkaa perinteisiä konsoleita, sillä sekä Sony että Microsoft kehittävät omia konsoleitaan ja aikovat julkaista ne tämän vuoden aikana. Ehkä tämän sukupolven jälkeen otetaan askeleita kohti suoratoistoa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Xbox Xbox One Xbox One X Xbox One Series X Xbox Series X Xbox One S Sony Sony PlayStation 4 Sony PlayStation 4 Pro Sony Playstation 5 Google Stadia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.