Verkkokaupat kaatuivat, kun suomalaiset rynnistivät Black Friday -ostoksille

Petteri Pyyny
29. marraskuuta, 2019 11:50

Useat verkkokaupat olivat helisemässä eilen illalla ja viime yönä, kun suomalaiset ryntäsivät Black Friday -ostoksille. Hurjat käyttäjämäärät ovat olleet tuttuja jo aiemmiltakin vuosilta, mutta ilmeisesti tämän vuotiseen rynnistykseen ei oltu osattu varautua siitäkään huolimatta.
Gigantin verkkokauppa oli ottanut käyttöönsä Queue-it -palvelun, joka tasoitti ruuhkia pistämällä asiakkaat jonottamaan vanhaan kunnon vuoronumerotyyliin. Jonot Gigantin verkkokauppaan keskiyön maissa olivatkin tunnin luokkaa.

@Gigantti mitä jos odotuttamisen sijaan päivitätte järjestelmät ja serverit nykyaikaa?#asiakaspalvelu #gigantti #senytvaanontyhmääjonottaanettisivulle #BlackFriday pic.twitter.com/7y5nNTD18r

-- HannuN (@valohannu) November 28, 2019


Lisäksi ainakin DNA:n verkkokauppa yksinkertaisesti lakkasi vastaamasta testeissämme useampaankin kertaan pahimman ruuhkan aikana.
Black Friday -tarjouksia on voimassa edelleen huikeita määriä, listasimme parhaat täällä ja lisäksi lisää löydät esimerkiksi Hintaoppaan Black Friday -sivulta.
Aivan sokkona tarjousten perässä ei kannata juosta - hintojen vertailu vanhoihin hintoihin auttaa välttämään pahimmat mokat.

Lue myös nämä
Tägit
Suomi Black Friday Gigantti Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.