Suositun digiboksivalmistajan Topfieldin Suomen maahantuoja konkurssiin - ei enää huoltoa, takuut kunnossa

Petteri Pyyny
1. syyskuuta, 2017 13:21

Tänään tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun Suomessa siirryttiin pelkästään digitaalisiin televisiolähetyksiin. Tuolloin digiboksien markkina oli villeimmillään ja markkinalla oli jos jonkinlaista yrittäjää. Hyvin pian selvisi, että Topfield oli kaikin puolin parasta mitä digiboksirintamalla oli tarjota - tuplaviritin, kovalevy ja joustava käyttöliittymä, jonka pystyi vaihtamaan omanlaisekseen ohjelmallisesti.
Noista ajoista on menty pitkälle eteenpäin ja erillisen digiboksin osto on yhä harvinaisempaa. Syynä tähän ovat tietysti verkkopalvelut kuten Yle Areena, joiden kautta ne ohimenneet TV-ohjelmat on voinut katsoa sekä se, että kaikissa uusissa televisioissa on sisäänrakennettu digiviritin.
Nyt Topfieldin digibokseja maahantuonut Fintop Oy on asetettu konkurssiin, päiväyksellä 29.8.2017. Ilta-Sanomat uutisoi aiheesta ensimmäisenä ja oli saanut kaivettua selvyyden myös takuu- ja huoltoasioihin.
Takuu jatkuu laitteilla, joilla sitä edelleen on, mutta takuuasiat hoidetaan suoraan digiboksin myyneen jälleenmyyjän kautta (kuten lainsäädännön mukaan kuuluukin tapahtua). Virallisia huoltopalveluita Topfieldin bokseilla taas ei enää ole eikä ole tiedossa, onko virallista huoltoa Topfieldin taholta tulossakaan tarjolle enää.

Lue myös nämä
Tägit
Topfield Suomi digiboksi konkurssi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.