Spotifyn ilmaiskäyttäjät tulevat pian saamaan entistä vähemmän

Valtteri Ahonen
11. elokuuta, 2015 12:26

Spotify on tiettävästi suunnittelemassa ilmaissisällön rajaamista. Digital Music Newsin lähteiden mukaan harkinnassa on jopa ilmaisversion sulkeminen.
Muutos näyttää vääjämättömältä. Spotifyn vaihtoehtoina on ilmeisesti joko rajata ilmaissisältöä rankasti, jotta maksullinen versio houkuttelisi enemmän, tai kenties siirtyä kokonaan maksulliseen malliin. Uutuusalbumit voisivat esimerkiksi olla saatavilla vain maksaville asiakkaille, tai tarjolla ilmaiseksi hyvin rajoitetun ajan.
Lähteet eivät osanneet vielä täysin varmaksi kertoa, mitä tuleva "premium-only" tai "gated"-malli tarkoittaa. Sen tarkoitus on tietysti kasvattaa maksavien asiakkaiden joukkoa. Spotifyllä on kovat paineet todistaa liiketoimintansa tuottavuus tulevaisuudessa, sillä sen tulee lähiaikoina uusia suuria sisältösopimuksia. Sivuston lähteiden mukaan Spotify ei ole vielä allekirjoittanut jatkosopimuksia yhdenkään kolmen suurimman levy-yhtiön kanssa (Sony Music Entertainment, Warner Music Group sekä Universal Music Group). Sopimusten takaraja on ilmeisesti lokakuun 1. päivä.
DMN:n mukaan Spotifyn johto ei ole järin innoissaan rajoitusten tuomisesta ilmaiskäyttäjille, mutta levy-yhtiöt ovat niiden kannalla. Saattaa olla, että Spotifyn on viimein taivuttava. Jonkinlaisen ratkaisun uskotaan tulevan voimaan alkuvuodesta 2016.

Lue myös nämä
Tägit
musiikki Sony Spotify Warner Music Universal Music suoratoisto digitaalinen musiikki
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.