Firefoxin kehittäjä raivostui Windows 10:n takia

Manu Pitkänen
31. heinäkuuta, 2015 12:25

Firefox-selainta kehittävän Mozillan toimitusjohtaja Chris Beard on lähettänyt avoimen kirjeen Microsoftin toimitusjohtajalle, Satya Nadellalle. Kirjeessä Beard kritisoi ohjelmistojätin tapaa pakottaa käyttäjät Edge-selaimeen.
Kiistan alku ja juuri on siinä, että Windows 10:een päivittävien käyttäjien oletusselain vaihdetaan käyttöjärjestelmäpäivityksen yhteydessä Microsoft Edgeen, vaikka he olisivat valinneet Windows 7:ssä tai Windows 8.1:ssä oletusselaimeksi muun kuin Internet Explorerin. Mozillan pomo on huolestunut siitä, että Microsoft yrittää tällä tavalla varastaa markkinaosuutta Firefoxilta.
Mozilla keskusteli Microsoftin kanssa asiasta jo ennen Windows 10:n valmistumista, mutta puheilla ei näytä olleen vaikutusta suuntaan tai toiseen.
Esimerkiksi Firefoxin kohdalla oletusselaimen voi vaihtaa ohjelman ensimmäisen käynnistyskerran yhteydessä: valitse "Käytä Firefoxia oletusselaimena" ja klikkaa avautuvasta asetusikkunasta Microsoft Edgen kuvaa ja määritä oletusselaimesi. Kuvalliset ohjeet löytyvät täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Microsoft Mozilla Internet Explorer 11 Windows 10 Microsoft Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.