Lähetä mielipiteesi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteesta sivistysvaliokunnalle tällä lomakkeella

Manu Pitkänen
16. syyskuuta, 2014 12:43

Kansalaisten sähköisiä oikeuksia puolustava Electronic Frontier Finland ry on avannut verkossa lausuntogeneraattorin, jonka avulla voi luoda nopeasti asiakirjan omista näkemyksistä Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteeseen liittyen. Oman lausunnon voi tämän jälkeen lähettää sivistysvaliokuntaan, joka käsittelee aloitetta parhaillaan.
Generaattori luo täyttämiesi kenttien pohjalta PDF-tiedoston, jonka voi lähettää sivistysvaliokunnalle joko postitse tai sähköisesti. Ohjeet lausunnon lähettämiseen ilmestyvät ruudulle samalla kun generaattori luo PDF-asiakirjan. Lausuntojen on oltava sivistysvaliokunnassa syyskuun 19. päivään mennessä, joten sähköpostilla lähetetty dokumentti ehtii valiokunnalle kaikista varmimmin.
Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite saavutti vaaditut 50 000 kannatusäänen rajan viime vuoden kesällä, minkä jälkeen se on edennyt lähetekeskustelun kautta sivistysvaliokunnan käsittelyyn. Sivistysvaliokunta on kuullut aloitetta kannattavia sekä vastustavia asiantuntijoita, minkä lisäksi kuultujen puolueetomien asiantuntijoiden määrää päätettiin laajentaantaa viime tipassa. Kuulemisvaihe aiottiin lopettaa, vaikkei esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajavirastoa (KKV) oltu kuultu lainkaan. KKV kritisoi menneenä kesänä tekijänoikeusmarkkinoita omassa tutkimuksessaan.

Lue myös nämä
Tägit
tekijänoikeus EFFI Järkeä tekijänoikeuslakiin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.