Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteen käsittely alkaa – katso kuulemistilaisuus suorana

Manu Pitkänen
13. toukokuuta, 2014 9:51

Viime kesänä tarvittavat 50 000 kannatusilmoitusta kerännyt Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite etenee tänään sivistysvaliokunnan käsittelyyn. Valiokunta aloittaa aloitteen käsittelyn asiantuntijakuulemisella, joka pidetään tänään kello 12.15. Kuulemistilaisuus lähetetään suorana verkkolähetyksenä eduskunnan verkkosivujen kautta.
Ennen kuin aloite saapui sivistysvaliokuntaan, eduskunta keskusteli siitä helmikuun alussa lähetekeskustelussa, joka on jäänyt monien mieliin Kauko Tuupaisen (ps) lähes sanasta sanaan kopioidun puheen ansiosta.
Tänään pidettävässä kuulemistilaisuudessa kuullaan aloitteen vireillepanijoiden puolelta Joonas Pekkasta (Avoin ministeriö ry:n puheenjohtaja), Ville Oksasta (teknologiaoikeuden tohtori) sekä Star Wreck- ja Iron Sky -elokuvista tunnettua elokuvaohjaaja Timo Vuorensolaa. Paikalla ovat myös Viestinnän keskusliiton lakiasiainjohtaja Satu Kangas ja Luovan työn tekijät ja yrittäjät Lyhty ry:n projektinjohtaja Lauri Kaira.
Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja on Raija Vahasalo (kok.), joka totesi viime kesänä ettei aloitteella ole todennäköisesti mitään vaikutusta tekijänoikeuslakiin, vaikkei hän ollut edes tutustunut koko aloitteeseen.
Sivistysvaliokunnan valmistelutyö on kerännyt myös paljon kritiikkiä. Sekä Ville Oksanen että Helsingin Sanomat ovat laittaneet merkille, että tekijänoikeuteen liittyvissä asioissa kuullaan lähinnä tekijänoikeuksia puolustavien lobbareiden ääntä. Muut osapuolet eivät pääse kertomaan näkemyksiään.

Lue myös nämä
Tägit
tekijänoikeus Eduskunta Järkeä tekijänoikeuslakiin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.