AMD julkaisi Mantle-ajurit

Panu Roivas
2. helmikuuta, 2014 6:03

EA ja DICE julkaisivat Mantle-päivityksen jo perjantaina, mutta pelaajat jäivät yhä nuolemaan näppejään kun AMD:n suunnalta ilmoitettiin, että Catalyst 14.1 -päivitys viivästyy asennusbugin takia. AMD on kuitenkin ilmeisesti saanut ajurit vihdoin julkaisukuntoon, ja lähipäivinä lienee luvassa kasa testejä Mantlen toimivuudesta eri kokoonpanoilla.
Ensimmäisenä on huomautettava, että AMD:n mukaan Catalyst 14.1 Beta-ajurit on asennettava puhtaalle pohjalle, eli aikaisemmat ajurit on poistettava ohjeiden mukaan.
AMD:n mukaan tuettuna on kaikki R9, R7, HD7000 ja HD8000 -sarjojen näytönohjaimet, sekä uudet Kaveri APU-suorittimet. Yritys ei ole kuitenkaan ehtinyt optimoida ajureitaan vielä kaikille malleille, vaan testausta on tehty lähinnä R9 ja R7 -sarjan korteille ja APU-suorittimille. Näin ollen osa vanhemmista malleista ei välttämättä näe täyttä hyötyä Mantlesta näillä ajureilla.
BattleField 4:n Mantle-tuen lisäksi uudet ajurit tukevat myös Oxide Entertainmentin StarSwarm-testiohjelmistoa, joka on ladattavissa ilmaiseksi Steamista. Tällä hetkellä ajurit eivät kuitenkaan tue CrossFire-kokoonpanoja StarSwarmissa. Lisäksi CrossFire voi aiheuttaa ajoittaista nykimistä BattleField 4:ssä, ja asia luvataan korjata myöhemmissä päivityksissä.
Catalyst 14.1 -päivityksen myötä AMD lisää myös frame pacing -tuen 4K-näytöille ja Eyefinitylle vanhemmilla näytönohjaimilla, jotka eivät käytä uutta sillatonta XDMA CrossFirea. Näin ollen vaille tukea jää enää DX9-sovellukset. Frame pacing -asetus Catalyst Control Centerissä auttaa vähentämään pelien nykimistä CrossFire-kokoonpanoilla.
Kattava lista Catalyst 14.1 -ajureiden muutoksista sekä latausulinkit löytyvät AMD:n sivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Radeon AMD Catalyst Catalyst Control Center AMD Mantle
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.