Sony ja Disney kokeilevat elokuvien vuokrausta jo teatterijakelun aikana

Valtteri Ahonen
24. kesäkuuta, 2013 14:08

Tyypillisesti elokuvateattereille annetaan pitkähköt ajat esittää sisältöä rauhassa, ennen kuin DVD-jakelu ja vuokraus aloitetaan. Näin kaikki ovat tyytyväisiä, ja rahaa liikkuu tasaisesti.
Sony ja Disney ovat kuitenkin piratismista huolissaan aloittaneet kokeilun, jossa elokuvia voi vuokrata jo teatteriesityksien aikana.
Kokeilu ei ole ensimmäinen laatuaan, mutta aiemmat kokeilut eivät ole oikein lähteneet käyntiin. Nyt erona on kuitenkin paikka, sillä aiemmat testit on tehty muun muassa Yhdysvalloissa, jossa elokuvateatterit ovat hyvin tarkkoja oikeuksistaan. Nyt vuokrausta testataan Etelä-Koreassa. Mukana kokeilussa ovat elokuvat Django Unchained, Wreck-it Ralph ja Brave.
Django Unchained ehti olla teatterilevityksessä vain kolme viikkoa, ennen kuin se annettiin digitaaliseen jakeluun suoraan Etelä-Korean kuluttajille. Werck-it Ralph ja Brave olivat teattereissa neljä ja viisi viikkoa.
Yhdysvaltain suuret elokuvayhtiöt ovat kertoneet seuraavansa kokeilua tarkasti. Toimintatapoja halutaan tulevaisuudessa kehittää kuluttajaystävällisemmiksi, mutta myöskään elokuvateattereiden roolia ei voida väheksyä tai jättää huomiotta. Uudet elokuvat rikkovat jatkuvasti katsojaennätyksiä teattereissa huolimatta nettijakelusta ja laittomasta lataamisesta - tai ehkä juuri niiden takia, kuten monet epäilevät.

Lue myös nämä
Tägit
elokuva Sony Disney videovuokraus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.