PlayStation 4:ssä ei ole aluerajoituksia

Manu Pitkänen
12. kesäkuuta, 2013 10:16

Sony Worldwide Studiosin puheenjohtaja Shuhei Yoshida on kertonut Twitterissä, että PlayStation 4 tulee olemaan vapaa aluerajoituksista.
PlayStation 4:n pelilevyt voi siis ostaa mistä tahansa päin maailmaa ja niiden pitäisi toimia samalla tapaa kuin kotimaasta ostetut pelit. Joystiqin Sonylta saaman tiedon mukaan aluerajoituksia ei löydy myöskään digitaalisesti jaettavista peleistä. Yhtiö kuitenkin huomauttaa että joidenkin julkaisijoiden peleissä voi olla aluerajoituksia, joten varminta on ostaa pelinsä kotimaasta.
Yhtiön nykyisestä konsolista, eli PlayStation 3:sta, ei myöskään löydy aluerajoituksia. Vaikka julkaisijoilla on mahdollisuus rajoittaa pelilevyjen myynti- ja käyttöaluetta, ei tähän ole tiettävästi tarttunut kuin yksi yhtiö yhdellä pelillä (Atlus, Persona 4: Arena).
Microsoft on vuorostaan vahvistanut, että sen tuleva Xbox One on alurajoitettu ja kotimarkkina-alueen ulkopuolelta ostettuja pelejä ei voi pelata, ellei julkaisija ole toisin päättänyt.
Vaikka Sonyn ja Microsoftin konsoleista löytyy samankaltaista tekniikkaa, eroavat ne toisistaan hyvin paljon. Xbox One vaatii vähintään 24 tunnin välein yhteyden verkkoon toisin kuin PS4. Konsolit eroavat toisistaan myös käytettyjen pelien myynnin puolesta. Xbox Onen pelilevyjä voi myydä vain valtuutettujen jälleenmyyjien kautta, kun taas PlayStation 4 -pelejä voi myydä tai lainata vapaasti miten haluaa.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Xbox Sony PlayStation 4 Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.