AMD:n tekemä PlayStation 4 -prosessori on "puoli-kustomoitu"

Teemu Laitila
22. helmikuuta, 2013 13:06

Sony paljasti eilen, että yhtiön uuden PlayStation 4 -konsolin sisuksista löytyy kahdeksasta Jaguar-ytimestä koostuva prosessori. Jaguar on AMD:n seuraaja nykyisille Bobcat-ytimille, joita käytetään halvimman hintaluokan kannettavista löytyvissä C- ja E-sarjan prosessoreissa.
Vaikka PlayStation 4:n sisältämä prosessori koostuu kahdeksasta ytimestä, AMD:lla ei ole itsellään aikomusta tuoda kahdeksanydinmallia markkinoille. Yhtiön markkinointipäällikön mukaan Sonyn käyttämä prosessori on "puoli-kustomoitu" malli, joita voidaan tuottaa suurimmille asiakkaille, joilla on tarvetta isoille määrille prosessoreita. Tarkempia tietoja muista mahdollisista optimoinneista ei ole tarjolla, jonka voisi tulkita niin, että muilta osin prosessorit vastaavat normaaleita PC-prosesssoreita.
Yksi PS4:n erikoisuuksista on kuitenkin sen kahdeksan gigatavun kokoinen GDDR5-muisti, joka jaetaan APU-piiriltä löytyvien CPU- ja GPU-ytimien kesken. Muistin tiedonsiirtonopeus on jopa 170 gigatavua sekunnissa.
Jaguar-ytimet valmistetaan 28 nm prosessilla ja ne saapuvat PC-puolella markkinoille Kabini- ja Temash-koodinimetyissä prosessoreissa. Prosessorit on tarkoitettu lähinnä ohuisiin kannettaviin ja niiden TDP-arvot ovat 15 wattia tai vähemmän.
Muutamien PlayStation 4 -tietojen lisäksi AMD:n markkinointipäällikkö vihjaa maaliskuussa kerrottavista merkittävistä uutisista.
- Tämä vuosi tulee olemaan pelaajien kannalta erittäin mielenkiintoinen ja erityisen jännittävä niille, joiden tietokoneesta tai konsolista löytyy AMD:n laitteita, markkinointipäällikkö John Taylor vihjaa blogissa.
AMD lupaa kertoa uutisensa Game Developers Conference -tapahtumassa.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Sony prosessori Sony PlayStation 4 AMD Jaguar
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.