PC jo 24 kertaa nopeampi kuin Xbox 360

Panu Roivas
15. kesäkuuta, 2012 18:00

Vuoden 2005 lopulla julkaistu Microsoftin Xbox 360 on saatu venytettyä äärimilleen jo useamman vuoden ajan, mutta tällä välin PC on ajanut selvästi konsolin ohi suorituskyvyssä.
Vaikka Microsoft ja Sony eivät esitelleetkään uusia konsoleita E3-messuilla, on uuden sukupolven konsoleita odotettu jo vuosia. Aiemmat konsolisukupolvet olivat selvästi lyhyempiä noin viiden vuoden eliniällään, mutta Microsoft ja Sony ovat ilmeisesti päättäneet venyttää nykyisten konsolien elinikää mahdollisimman pitkälle. Nintendo on vuorostaan esitellyt omaa konsoliaan, mutta on pysynyt harvinaisen hiljaisena Wii U:n suorituskyvystä verrattuna kilpailijoidensa nykyisiin konsoleihin.

Nvidian Simon Greenin mukaan PC-rauta on jo 24 kertaa nopeampaa kuin Microsoftin veteraanikonsoli. Tästä esimerkkinä on Epicin uusin Unreal Engine 4, jota demottiin vastikään Nvidian GTX 680 -näytönohjaimella. Epicin mukaan he halusivat näyttää Microsoftille ja Sonylle minkälaista grafiikkaa olisi mahdollista tarjota pelaajille jos uusien konsolien suorituskyky on siihen riittävällä tasolla.


Myös Final Fantasy -sarjasta tuttu Square Enix on esitellyt uutta pelimoottoriaan E3-messuilla, mutta ei ole kertonut tarkemmin millä raudalla se pyöri. Todennäköisesti kyseessä oli kuitenkin Epicin tavoin tehokas PC. Näillä näkymin Sonyn ja Microsoftin vastausta joutunee kuitenkin odottamaan ainakin vuoteen 2014.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Xbox 360 NVIDIA Sony PlayStation 4 Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.