Hinnoitteleeko Microsoft itsensä pihalle tablet-markkinoilta?

Manu Pitkänen
13. kesäkuuta, 2012 11:15

Microsoft yrittää kehitteillä olevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän turvin laajentua kosketusnäytöllisiin laitteisiin, olivat ne sitten tabletteja tai hybridikannettavia. Windows 8:n eri versioista varsinainen iPad-haastaja on Windows RT, joka on suunniteltu vähävirtaisille ARM-piireille. VR-Zonen tietojen mukaan haastajan asema ei kuitenkaan näy ohjelmiston hinnoittelussa.
Sivusto perustaa tietonsa Computex-messuilla käytyihin keskusteluihin eri valmistajien kanssa. Windows RT:n OEM-hinnaksi kerrottiin 80-95 dollaria ja useimmiten mainittu hinta oli 85 dollaria. Se on yhtä paljon kuin Windows 7 Home Premiumista veloitetaan. Windows-pohjaiset tabletit tulevat tämän perusteella maksamaan selvästi enemmän kuin vastaava Android-versio.
VR-Zonen laskelmien mukaan Microsoftin hinnoittelun vuoksi Windows RT -pohjaisia tabletteja ei tulla näkemään kovinkaan montaa alle 500 dollarin hintaluokassa. OEM-valmistajat eivät ole tähtäämässäkään tähän aluksi, vaan ensimmäiset mallit tulevat maksamaan 549-799 dollaria. Premium-laitteiden hinta kohoaa 799-899 dollariin. Applen iPad 2:sta (Wi-Fi) myydään tällä hetkellä 399 dollarilla. Uutta iPadia myydään kalleimmillaan (Wi-Fi+mobiilidata, 64 GB) 829 dollarilla.
The Vergen Tom Warrenin tekemän huomion mukaan Windows RT ei ole kiinnostanut tietokonevalmistajia. Toistaiseksi Asus on ainoa, joka on esitellyt ohjelmistoon perustuvan laitteen kuluttajamarkkinoille. Microsoft on tosin ollut erittäin tarkka siitä, kenen kanssa se tekee yhteistyötä.
Nokia on myös suunnitellut omaa tablettia.
Kysymyksiä, kokemuksia tai ideoita Windows 8:aan liittyen? Osallistu keskusteluun Windows 8 -keskustelualueillamme.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Asus Tablet 600 Windows RT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.