AMD nielee tappioita Intelin herkutellessa miljardituloksella

Panu Roivas
20. huhtikuuta, 2012 17:50

AMD ja Intel julkistivat vastikään ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa, ja odotetusti Intel kääri itselleen vajaan kolmen miljardin tuloksen, siinä missä AMD jäi 580 miljoonaa tappiolle.
Intelin Q1 2012 liikevaihto oli 12,9 miljardia ja tulos 2,7 miljardia dollaria. Tulos oli 7% edellistä neljännestä heikompi, joka selittyy kausittaisen kysynnän vaihtelulla. Intel uskoo seuraavassa neljänneksessä liikevaihdon nousevan noin 13,6 miljardin tasolle, kiitos uusien Ivy Bridge -suorittimien sekä Intelin ensimmäisten älypuhelinten tullessa markkinoille.
AMD on vuorostaan karsinut liiketoimintaansa viime aikoina muun muassa myymällä Globalfoundriesin omistuksensa vihdoin kokonaan pois, ja sen liikevaihto on tällä hetkellä 1,59 miljardia dollaria. AMD:n tulos oli 580 miljoonaa tappiolla, josta osa selittyy Globalfoundriesin kanssa tehtyihin järjestelyihin sekä vastikään tehtyyn SeaMicron ostoon.
AMD:n Computing Solutions -osaston liikevaihto oli 1,2 miljardia, ja sitä painoi lähinnä AMD:n työpöytäprosessorien myynnin vähentyminen, APU-suorittimia lukuun ottamatta. Yksikön tulos oli kuitenkin 124 miljoonaa dollaria plussan puolella. Grafiikkaosaston liikevaihto oli vuorostaan 382 miljoonaa dollaria, ja sen tulos oli 34 miljoonaa dollaria. Tulokseen vaikuttivat kausiluonteisen vaihtelun lisäksi AMD:n uudet näytönohjaimet, jotka nostivat AMD:n marginaaleja.
Vaikka Nvidia onkin messunnut TSMC:n 28 nm kapasiteetin riittämättömyydestä, AMD:n mukaan heillä ei ollut ongelmia ensimmäisellä neljänneksellä 28 nm tuotantomäärien kanssa, vaan kaikki kysyntä saatiin täytettyä.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.