AMD: Trinity-APU yli 100 prosenttia Inteliä nopeampi 3DMarkissa

Teemu Laitila
4. helmikuuta, 2012 15:08

AMD paljasti loppuviikosta pitämässään sijoittajatapahtumassa kesällä odotetun Trinity-APU:n 3DMark Vantage -tuloksia. AMD:n kertomien lukemien mukaan Trinityn graafinen suorituskyky on yli 100 prosenttia parempi kuin Intelin nykyisillä Sandy Bridge -suorittimilla.
Trinity-APU:n prosessoriosuus perustuu Bulldoser-arkkitehtuurin seuraajaan Piledriveriin ja näytönohjain on Radeon HD 7000M -sarjaa, vaikka käytössä on edelleen Radeon HD 6900 -sarjan myötä julkaistu VLIW4-arkkitehtuuri eikä uusi GCN, joka löytyy Radeon HD 7900 -sarjasta.
AMD vertasi ohuisiin kannettaviin tarkoitetun 17 watin TDP:llä varustetun Trinity-version suorituskykyä 3DMark Vantage -testissä Intelin vähävirtaiseen Sandy Bridge -pohjaiseen Core i5-2537M -prosessoriin, jonka TDP-arvo on myös 17 wattia. Core i5-2537M saavutti testissä 1158 pistettä, kun Trinityn pistemäärä ylsi 2355 pisteeseen, joka on runsaat 100 prosenttia parempi tulos.
Julkaisuaikataulun huomioon ottaen, Trinitylle parempi vertailukohta on kuitenkin keväällä saapuva Ivy Bridge -sarja. AMD:n mukaan Core i5-2537M -mallia vastaava Ivy Bridge -versio voisi saavuttaa 3DMark Vantagessa 1505 pistettä, jos sen suorituskyvyn arvioidaan parantuvan 30 prosentilla. Sen perusteella Trinity saavuttaa edelleen 56 prosenttia paremman tuloksen.
AMD myöntää, että varsinaisen prosessoritehon suhteen Intelillä silti reilu johtoasema erityisesti yhtä säiettä hyödyntävissä sovelluksissa. AMD:lla on silti edelleen hyvä tilanne useampaa säiettä hyödyntävissä sovelluksissa, sillä AMD tarjoaa useampia fyysisiä ytimiä samaan hintaan kuin Intelin kaksi fyysistä ydintä HyperThreading-tekniikalla varustettuna.

Lue myös nämä
Tägit
AMD 3DMark Vantage AMD Trinity
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.