Sonyn verkkopalvelut hyökkäyksen kohteena - 93 000 tiliä lukittiin

Teemu Laitila
12. lokakuuta, 2011 17:58

Sony on kertonut, että yhtiö on joutunut lukitsemaan yhteensä 93 000 käyttäjätiliä niihin kohdistuneiden tietomurtoyritysten jälkeen. Osa suljetuista käyttäjätileistä on Sonyn viime talvena hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa pelipalvelussa PlayStation Networkissa ja osa tileistä on Sonyn viihdepalvelun Sony Entertainment Networkiin.
Yhtiön mukaan tunkeutujat onnistuivat pääsemään käyttäjätileille käyttämällä "erittäin suurta määrää käyttäjätunnus- ja salasanayhdistelmiä". Hyökkäykset tapahtuivat viime perjantain ja maanantain välisenä aikana. Sonyn mukaan käyttäjien luottokorttitiedot eivät olleet missään vaiheessa vaarassa.
"Koska murtoyrityksissä käytetty data koostui käyttäjätunnus- ja salasanayhdistelmistä, joista suuri osa ei ollut oikeita yhdistelmiä, uskomme että ne eivät ole peräisin meidä järjestelmistämme", kommentoi Sonyn tietoturvapäällikkö Cnet-sivustolle.
Osa murtautujien käyttämistä yhdistelmistä oli kuitenkin toimivia ja Sonyn mukaan käyttäjätileillä näkyi "muutakin toimintaa" ennen niiden lukitsemista. Sony ei ole tarkentanut millaisesta toiminnasta on kyse, mutta yhtiön lausunnot rahojen palauttamisesta viittaavat käyttäjätileillä tehtyihin luvattomiin ostoksiin.
Sony on ottanut yhteyttä niihin käyttäjiin, joiden tili on jouduttu sulkemaan.
Tietomurrot ovat arka asia Sonylle, sillä PlayStation Network oli viime talvena poissa käytöstä useita viikkoja, kun murtautujat saivat käsiinsä miljoonien käyttäjien tiedot.

Lue myös nämä
Tägit
Sony tietoturva Playstation Network
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.