Google TV laajenee Eurooppaan lähitulevaisuudessa

Manu Pitkänen
28. elokuuta, 2011 17:20

Googlella ei ole mitään aikomusta kuopata ongelmissa painivaa Google TV -internet-televisioalustaa, vaan se aikoo pikemminkin satsata siihen entistä enemmän. Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidtin mukaan alusta lanseerataan Eurooppaan ensi vuoden alussa.
Internetin ja television sisältöjä yhdistelevä Google TV avattiin viime vuoden lopulla Yhdysvalloissa, jossa se sai paikallisilta kaapeliyhtiöiltä jäätävän vastaanoton: kaikilta sen käyttäjiltä estettiin pääsy kaapeliyhtiöiden verkossa jakamiin sisältöihin. Pelkona oli että Google varastaa heidän osuuksia mainostuloista.
Lisäksi laitevalmistajista ainoastaan Logitech ja Sony ovat tukeneet hanketta. Sony tosin ilmoitti, ettei se aio enää esitellä uusia alustaan perustuvia televisioita.
Edinburghissa puhunut Schmidt kertoi odottavansa uusien laitevalmistajien tulevan mukaan kun alustan uusi, Android-sovelluksia tukeva versio saadaan julkaistua. Samalla hän totesi Google TV:n rantautuvan vanhalle mantereelle ensi vuoden alussa. Aiemmin tällä viikolla ilmeni, että hakukonejätti aikoo laajentaa internet-tv-alustaansa Britanniaan. Lanseeraus uusilla markkina-alueilla aiotaan hoitaa tyylikkäämmin kuin yhtiön kotimaassa eli käytännössä keskustelemalla paikallisten TV-yhtiöiden kanssa.
Schmidt myös vihjasi, että Googlella on mielenkiintoisia suunnitelmia Motorolan ja TV-bisneksen suhteen.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.