KHO ei tutki Verkkokauppa.comin valitusta

Matti Robinson
4. maaliskuuta, 2011 15:36

Korkein hallinto-oikeus on käsitellyt Verkkokauppa.comin jättämää valitusta, joka koski laajennettua hyvitysmaksua. KHO totesi tänään julkaistussa päätöksessään tylysti, ettei tutki valitusta. Verkkokauppa.com valitti hyvitysmaksupäätöksestä tammikuun 18. päivä ja tarkensi valitustaan vielä myöhemmin tammikuussa.
Verkkokauppa.comin mukaan päätöksessä ei ole kuultu lainkaan jälleenmyyjiä, joita se juuri koskee. Yrityksen toimitusjohtaja Samuli Seppälä ihmetteli lausunnon puutteita, lyhyttä siirtymäaikaa sekä epäselvää määrittelyä.
Korkein hallito-oikeus kertoo päätöksessään, että maksu ei ole luonteeltaan julkisoikeudellinen ja valitusta ei siksi arvioida.

Asetuksella on annettu säädösvallan alaan kuuluvia yleisiä säännöksiä tekijänoikeuslain 26 a §:ssä tarkoitetusta maksusta. Näin ollen valtioneuvoston asetus ei ole hallintolainkäyttölain 4 ja 5 §:ssä tarkoitettu hallintoasiassa tehty päätös, josta saa valittaa

Joulukuun 16. päivänä säädetty kopioinnin hyvitysmaksun laajennus jää siis voimaan. Säädöksen mukaan niin kutsuttu kasettimaksu laajeni ulkoisiin kovalevyihin. Hyvitysmaksun suuruus on 5 euroa 250 - 950 gigatavun kiintolevyille ja 10 euroa sitä suuremmilla aina 3 teratavuun asti.

Lue myös nämä
Tägit
Verkkokauppa.com
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.