Muutoksia sivuston latautumiseen - testaa ja kommentoi!

Jari Ketola
9. helmikuuta, 2011 18:37

Otimme tänään käyttöön muutoksia sivujen latautumisjärjestyksessä, jonka pitäisi nopeuttaa yksittäisten sivujen aukeamista, jos ei huomattavasti, niin ainakin havaittavasti. Muutokset liittyvät lähinnä mainosten ja joidenkin kuvatiedostojen lataamiseen AfterDawn.com, Download.fi ja Puhelinvertailu.com sivustoilla. Valtaosa mainoksista ladataan nyt sivun latauduttua, jolloin satunnainen mainosten hidastelu ei pitäisi aiheuttaa koko sivun hidastumista.
Vaikka olemmekin pyrkineet testaamaan muutokset mahdollisimman laajalla selain- ja käyttöjärjestelmäkirjolla, voi ongelmia joillain yhdistelmillä ja yhteyksillä esiintyä. Pyydänkin raportoimaan mahdollisista ongelmista joko tähän uutiseen kommentoimalla tai palautelomakkeemme kautta. Ongelmat esiintyvät todennäköisimmin mainosten vääränä sijoitteluna (ks. keinotekoinen esimerkki). Myös muunlaiset "häiriöt" mainoksissa ovat mahdollisia.
Toinen muutos liittyy kuvien lataamiseen AfterDawnin keskustelufoorumeilla. Käyttäjien allekirjoituskuvat ja muut viesteissä olevat kuvat ovat usein raskaita (ts. isokokoisia) tai ne latautuvat hitailta palvelimilta. Tämän vuoksi muutimme viestiketjujen latautumista siten, että viestien kuvat ladataan vasta tarvittaessa. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta viestiketjusta käy Työpöytäsi-ketju.
Mikäli ongelmia esiintyy, kerro ongelman kuvauksen lisäksi myös käyttämäsi selain ja sen versio, käyttöjärjestelmä ja internetyhteyden tarjoaja. Myös kuvaruutukaappaus ongelmasta auttaa selvitystyössä.
Kaikenlainen palaute muutoksista on, kuten aina, erittäin tervetullutta!

Lue myös nämä
Tägit
AfterDawn
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.