AfterDawn logo

Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa tahansa, kunhan vain mainitsee tekijätiedot käyttöyhteydessä.

Kuvat eivät valitettavasti kuitenkaan sovellu kovin hyvin prittimedioihin, koska kuvien resoluutio on hyvin alhainen: kuvasuhteesta riippuen kuvan korkeus tai leveys on 640 pikseliä. Julkaistujen kuvien historiallinen ajankohta vaihtelee huomattavasti. Kuvien joukossa on mm. vanhaa grafiikkaa, näkymiä ja ihmisiä 1800-luvulta sekä koko Suomen 1900-luvun kuvallinen kirjo. Tuoreimmat kuvat on otettu 2000-luvulla.

Museoviraston Kuvakokoelmia on kartutettu 1840-luvulta lähtien ja aineistoa siihen on kertynyt yli 15 miljoonan kuvan edestä. Nyt julkaistut kuvat riipaisevat siis lähinnä vain pintaa. Kokoelmista vain murto-osa on tähän mennessä digitoitu, mutta digitointia ja kuvien avaamista kaikkien käytettäväksi jatketaan koko ajan.


Julkaistut kuvat löytyvät Finna-palvelusta.

1 KOMMENTTI

Zeitsei1/1

Ketä palvelee, että julkaistaan 100000 postimerkin kokoista kuvaa? Turhaa työtä. Vähintään 4000x4000 resoluutio olisi minimi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki