AfterDawn logo

Löytyykö selaimestasi tämä laajennos? Sähköpostisi ovat vaarassa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Tietoturvayhtiö AVG on jäänyt kiinni poikkeuksellisen tökerösti toteutetun Chrome-selainlaajennoksen levittämisestä. Yhteensä lähes yhdeksän miljoonaa kertaa asennetun laajennoksen kautta oli mahdollista päästä käsiksi käyttäjän sähköposteihin sekä selaushistoriaan.

Taustalla on AVG:n Web TuneUp -laajennoksen huonosti toteutetut ohjelmointirajapinnat, jotka antoivat tilaa XSS-hyökkäyksille. Käytännössä hyökkääjän ei olisi tarvinnut kuin luoda nettisivu ja houkutella laajennosta käyttävät henkilöt sivulle, niin hänellä olisi mahdollisuus lukea kohteen Gmail-sähköpostin sisältö (mikäli hän olisi kirjautunut sähköpostiin).

Web TuneUpin ajatuksena on varmistaa käyttäjilleen turvallinen netinkäyttö.

Raskauttavaa tapauksessa on se, että AVG oli määrittänyt Web TuneUp -laajennoksen asentumaan ohi Chromen tietoturvatarkastusten, joiden tarkoituksena on estää laajennoshaitakkeiden asentuminen. Tietoturva-aukot on korjattu Web TuneUpin versiossa 4.2.5.169.

3 KOMMENTTIA

miihkaili1/3

Jaahas! Afterikin alentunut typeriin otsikointiin. Yrittäkää nyt pitää jonkinlainen "fiksun" sivuston taso.

klikkeri_horaaja (vahvistamaton)2/3

@miihkali, veit sanat suustani... TiVi etc. hengessä näköjään alettu mennä afterdownissakin. Onnea ja menestystä valitsemallenne tielle...

3486 (vahvistamaton)3/3

Onneksi amppareissa pystyy suodattamaan uutislähteet. Afterdawn yhden päässä jotta pääsee suodatuslistalle!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki