AfterDawn logo

Firefox 34 julkaistu – sisältää uuden videopuhelupalvelun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Mozilla on julkaissut Firefox-selaimesta version 34. Julkaisu on siinä mielessä historiallinen, että siinä käytetään ensimmäistä kertaa selaimen historiassa Yahoota oletushakukoneena (yhdysvaltalaisilla käyttäjillä). Suomalaisille käyttäjille tarjotaan edelleen Googlea.

Löytyy Firefox 34:stä muutakin kiinnostavaa, esimerkiksi Firefox Hello. Kyseessä on WebRTC-pohjainen video- ja ääniviestipalvelu, jonka avulla voi käydä keskusteluita selaimien välityksellä. Vastapuolelta ei välttämättä tarvitse löytyä Firefoxia, vaan mikä tahansa WebRTC:tä tukeva selain kelpaa (Chrome ja Opera). Palvelun käyttö ei välttämättä vielä onnistu, sillä Mozilla on alkuvaiheessa rajoittanut sen käyttäjien määrää.

Uuden oletushakukoneen lisäksi yhdysvaltalaiset Firefox-käyttäjät näkevät uuden hakupalkin, jonka avulla voi tehdä hakuja eri hakukoneista nopeasti yhdellä näpäytyksellä. Tietoturvaa on parannettu ottamalla SSLv3 pois käytöstä.


Firefoxin uudesta Android-versiosta löytyy lisäksi Mirror Tab -ominaisuus, jonka avulla avoinna olevan välilehden voi siirtää Chromecastillä varustettuun televisioon.

Uusimman Firefoxin voi ladata Download.fi-palvelusta.

1 KOMMENTTI

Mynthon1/1

Vielä kun saisivat joskus ulos tabit omaan prosessiin (e10s) ja youtuben 60fps videot, ettei tarvis aina nightlyjen kanssa säätää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki