AfterDawn logo

Uusi Raspberry Pi tarjoaa parempaa rautaa vanhalla hinnalla

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Raspberry Pi Foundation on julkaissut uuden version supersuositusta B-mallistaan. Model B+ tarjoaa vanhalla hinnalla muun maussa enemmän USB-portteja.

Uuden lankun esittelyvideolla korostetaan, että kyseessä ei ole niinkään Raspberry Pi 2, vaan nimenomaan pieni päivitys, joka vastaa kuluttajilta tulleeseen palautteeseen koskien Model B:tä. Silti melko paljon on muuttunut, muun muassa koko levyn asettelu.

Kahden ylimääräisen USB 2.0 -portin lisäksi korttipaikka on vaihtunut SD:stä micro-SD-malliin. Koneen virrankulutusta on saatu hillittyä merkittävästi, mistä on apua akkukäyttöisiä sovelluksia suunnitellessa.

GPIO-pinnien (General purpose input/output) määrää on lisätty ja niitä on nyt 26:n sijasta 40. Ensimmäiset 26 pinniä on pidetty identtisinä vanhaan malliin nähden, joten Model B:llä toimineet laitteet toimivat myös uudella mallilla.

Uuden Raspberry Pi Model B+:n hinta on edelleen noin 35 dollaria, eli saman verran kuin alkuperäisestä Model B:stä on pyydetty. Vanhan mallin luvataan pysyvän markkinoilla niin kauan kuin sille on riittävää menekkiä. Model B+ tulee saataville heti.

Meet the Raspberry Pi Model B+ from Raspberry Pi Foundation on Vimeo.


Tarkemmat tiedot laitteesta löytyvät Raspberry Pin blogista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki