AfterDawn logo

Google+ ohitti Twitterin netin toiseksi suosituimpana sosiaalisena mediana

Sami Koivunen Sami Koivunen
8 kommenttia

Global Web Indexin tekemän tutkimuksen mukaan Google+ on tällä hetkellä maapallon toiseksi suosituin sosiaalinen media. Tuloksen on varmistanut myös tunnettu Forbes-julkaisu. Suosituimman median aseman on säilyttänyt tietenkin Facebook 693 miljoonalla aktiivisella käyttäjällä, kun toisena olevan Google+:n lukema on 343 miljoonaa ja Twitterin 288 miljoonaa. Lukujen mukaan Google+:n käyttäjämäärä kasvoi räjähdysmäisesti viime vuonna, kun taas Facebook ja Twitter ovat edustaneet maltillisempaa kasvua.

Googlen vahvaa asemaa sosiaalisena mediana korostaa YouTube-palvelun nostaminen listalle. Google-omisteinen YouTube on listattu Twitterin kanssa tasavahvaksi noin 300 miljoonalla käyttäjällä. Tulokset perustuvat viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kerättyihin tietoihin. Tutkimuksessa seurattiin Internetin käyttäjiä 31 erilaisella markkina-alueella, jotka edustavat 90 prosenttia kaikista maailman netin käyttäjistä. Tulosten perusteella esimerkiksi Facebookia käyttää kuukausittain peräti 51 prosenttia kaikista Internetin käyttäjistä. Lisäksi 25 prosenttia käyttää aktiivisesti Google+ -palvelua ja 21 prosenttia Twitteria ja YouTubea.


Suurten sosiaalisten medioiden kasvun lisäksi tulokset kertovat paikallisempien palveluiden hiipumisesta. Muun muassa Kiinassa paikallisten sosiaalisten medioiden palveluiden käyttöä hillitsevät säädökset oikeiden nimi- ja puhelinnumerotietojen luovuttamisesta. Lisäksi suurimmilla sosiaalisilla medioilla on tarjolla laajasti laadukkaita sovelluksia mobiililaitteisiin.


8 KOMMENTTIA

Teknotuuletin1/8

Hyvä G+! Tällaista kasvua olikin odotettavissa :) vielä kun suomalaiset jaksaisivat innostua enemmän tuosta palvelusta..

dRD2/8

Vähän hämmentävä uutinen, mutta kai se G+ on sitten startannut muissa maissa/ympyröissä paremmin. Omasta tuttavapiiristä valtaosa teki G+ -tunnukset kun se aikanaan aukesi, mutta nykyisin kun siellä käy, on fiilis sama kuin aavekaupungissa. Oma some-käyttö on alkanut siirtymään nykyisin melkein puhtaasti Twitterin suuntaan -- FB on "osoitekirja", jossa on listattuna kaikki tuttavat ja ystävät vuosien ajalta, mutta (sorinytkaverit :-) pakko sanoa, että Twitterissä monellakin ei-mitenkään-tutulla, joita seuraan, on keskimäärin kiinnostavampaa asiaa kuin monella ystävälläni (ei sillä etteivätkö lasten oksennustautipäivitykset, hassut kuvat ja musavideot olisi ajanvietettä nekin..).

Mutta onneksi sosiaalisia medioita on jokaiseen makuun :-)

Sefriol3/8

Itsekin olen huomannut suomalaisen yleisön innostuneen twitteristä enemmän kuin google+ :sta. Itseltäni löytyy kaikki tilit, mutta eipä sitä Google+ ole aikoihin käytetty.
Google+ käyttäjämäärien nousu saattaa jotenkin selittyä youtube integraatiolla, jota tulen välttämään viimeiseen asti.
Mutta tähän asti Twitter ja facebook kattavat omat tarpeeni.

mcmopo4/8

Olen kai sitten epänormaali kun ei löydy tunnuksia mihinkään noista palveluista.

Sefriol5/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Olen kai sitten epänormaali kun ei löydy tunnuksia mihinkään noista palveluista.

Palvelujen hyödyt ovatkin ihan käyttäjästä kiinni. Suurimmalle osalle ne ovatkin enemmänkin hupia / ajantappoa kuin mitään hyödyllistä.


Pallero206/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Olen kai sitten epänormaali kun ei löydy tunnuksia mihinkään noista palveluista.

Et toki, sinulla vaan ei ole kavereita.

perhana7/8

Google+ käyttäjiksihän taidetaan laskea myös kaikki gmail ja youtube käyttäjät... eli pikaisesti laskettuna jos tuosta 343 miljoonasta google+ käyttäjästä vähentää tuon 300 miljoonaa youtube käyttäjää, jääkin sitten jäljelle 43 miljoonaa varsinaista google+ käyttäjää... mutta tämä laskutapa ei toki sovi googlelle.

pentsu8/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Olen kai sitten epänormaali kun ei löydy tunnuksia mihinkään noista palveluista.

Et todellakaan!

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:

Et toki, sinulla vaan ei ole kavereita.

Ehkä syy onkin siinä, että meillä on ihan oikea elämä ja oikeita kavereita?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki