AfterDawn logo

TSMC myöntää 28 nm:n prosessin myöhästymisen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Puolijohdevalmistaja TSMC myönsi osavuosikatsauksen ohessa järjestetyssä sijoittajapuhelussa, että 28 nanometrin prosessin käyttöönotto kestää odotettua kauemmin. Samalla yhtiö alensi tämän vuoden 28 nm:n kiekkojen myynnin näkymiä.

Vielä muutama viikko sitten yhtiö oli toiveikas prosessin ylös ajon suhteen ja odotti massatuotannon alkavan jo kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Viimeksi TSMC:llä oli pahoja ongelmia 32 nm:n prosessin kanssa, minkä vuoksi sekä Nvidia että AMD päättivät valottaa nykyiset näytönohjaimet vanhalla 40 nm:n tekniikalla.

TSMC:n mukaan prosessissa ei kuitenkaan ole laatuongelmia, vaan ongelmana on kiekkojen heikko kysyntä. Useiden huhujen mukaan yhtiöllä olisi pahoja ongelmia 28 nm:n kanssa, minkä vuoksi Nvidian uusien Kepler-ohjainten julkaisu venyy ensi vuoden puolelle. AMD:n on kerrottu käyttävän 28 nm:n HPL-tekniikkaa, joka ei ole optimaalinen grafiikkapiirien valmistamiseen, mutta sen avulla yhtiö saisi Southern Islands -ohjaimet markkinoille ennen Nvidiaa.


AMD on vakuuttanut, että uudet grafiikkaohjaimet julkistetaan tämän vuoden puolella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki