AfterDawn logo

MacBook Air saa kesän aikana lisätehoa ja uusia ominaisuuksia

Teemu Laitila Teemu Laitila

Sisäpiirilähteiden mukaan Apple aikoo päivittää ultra-ohuen MacBook Air -kannettavan sisuskaluja ja ominaisuuksia kesän aikana. AppleInsider-sivusto kertoo, että luvassa Intelin uusinta tarjontaa edustavat Sandy Bridge -prosessorit sekä alkuvuodesta MacBook Pro -kannettavissa nähty Thunderbolt-väylä.

MacBook Air lanseerattiin viime lokakuussa ja aiemmin kalliiseen sarjaan saatiin myös budjettiystävällisempiä vaihtoehtoja. Halvempien mallien lisäys siivitti Airien myynnin hyvän vauhtiin, mutta alkuvuodesta julkaistut tehokkaammat MacBook Pro -kannettavat ovat syöneet Airin myyntilukuja kevään aikana.

Nykyinen Air-malli perustuu Intelin vanhemman sukupolven 45 nm tekniikalla valmistettuihin Penryn-pohjaisiin Core 2 Duo -suorittimiin. AppleInsiderin lähteiden mukaan kesäkuussa on odotettavissa uusimpiin Core i5 - ja Core i7 -prosessoreihin perustuvat mallit. Prosessoripäivitys tarkoittaa samalla myös näytönohjaimen päivitystä Intelin uusimpaan integroituun tarjontaan.


Tehonlisäyksen lisäksi luvassa on myös Thunderbolt-liitäntä. Uutta liitäntää tukevia lisälaitteita on myynnissä vielä kohtalaisen vähän, mutta valikoima kasvanee tulevaisuudessa, kun tuki tekniikalle yleistyy.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki