AfterDawn logo

Safari-selaimen 5.0.4-versio korjaa tietoturvaa ja muita bugeja

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
1 kommentti

Apple on muiden suurten selainvalmistajien tavoin julkaissut tärkeän päivityspaketin omalle Safari-selaimelleen. 5.0.4-versionumeroa kantava päivitys korjaa useita tietoturva-aukkoja ja korjaa muutamia kuluttajia vaivanneita bugeja.

Tietoturvapuolella korjatut ongelmat liittyvät mm. XML- ja kuvatiedostojen käsittelyyn, joissa olevia virheitä hyödyntämällä ilkeämieliset tahot ovat voineet suorittaa kohdekoneessa omaa koodiaan. Korjatut asiat ovat koskeneet sekä Windows- että Mac OS X -käyttäjiä.

Tavalliseen käyttöön liittyvien bugien osalta korjattuna on mm. näkövammaisille suunnattuun VoiceOver-tekniikkaan liittyviä ongelmia sekä näytönsäästäjän ennenaikainen käynnistyminen videoita katsellessa.


Applelta odotetaan lähikuukausien aikana uutta Safarin 6-versiota, jonka mahdollisista uusista ominaisuuksista yritys on ollut tapojensa mukaisesti vaitonainen.

Manuaalisen lataamisen ja asentamisen ohella Safarin 5.0.4-versio asentuu myös Apple Software Update -ohjelman kautta.

1 KOMMENTTI

roponen1/1

Olipas melkoinen selainpäivitys. Halusi bootata koneen mikä ei mäkissä ole ollut kovin tavanomaista edes käyttöjärjestelmän päivityksien yhteydessä.

Offtopic: Enpä muista milloin viimeksi olisin nähnyt noin hyvän näköisen Nokian mainoksen kuin tämän sivun yläreunassa on. Ehkä n. 10v sitten?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki