Samsung lupaa älytelevisioilleen nyt 7 vuoden ohjelmistopäivitystuen

Petteri Pyyny
29. elokuuta, 2024 8:03

Televisioista on tullut viimeisen viidentoista vuoden aikana käytännössä todella isolla näytöllä varustettuja tietokoneita. Markkinoilta ei käytännössä löydy enää lainkaan televisioita, joista ei löytyisi lainkaan älytoimintoja - eli käytännössä käyttöjärjestelmää.
Tässä piileekin nykyaikaisten televisioiden suurin kompastuskivi: television näyttö toimisi, kaukosäädin toimisi ja fyysinen tekniikka olisi muutenkin kunnossa. Mutta sitten valmistajat lopettavat käyttöjärjestelmän tuen ja pikkuhiljaa myös suoratoistopalvelut lopettavat tuen vanhoille käyttöjärjestelmille.

Lopputuloksena onkin sitten TV, joka teknisesti toimii, mutta jonka älytoiminnot eivät enää toimi.
Aiemmassa oppaassamme neuvomme, miten erinomainen ja halpa ratkaisu tilanteeseen on ulkoisen "älyn" hankkiminen televisioon.

Mutta nyt onneksi myös laitevalmistajat ovat havahtumassa siihen, että lupaamalla parempaa käyttöjärjestelmätukea, pidetään asiakkaat tyytyväisempänä.

Korealaisjätti Samsung on uudistanut televisioidensa käyttöjärjestelmän päivityslupausta isolla kädellä.

Samsung lupaa kaikille vuoden 2023 jälkeen valmistetuille televisioilleen käyttöjärjestelmäpäivityksiä seitsemän vuoden ajan.

Samsung käyttää televisioissaan omaa, Linuxiin pohjautuvaa Tizen -käyttöjärjestelmää. Tizenillä on jännittävä yhtymäkohta Suomeen, sillä se syntyi Nokian älypuhelimille kehitetyn MeeGon pohjalta. Kuluttajille asti MeeGo ehti päästyä vain yhden Nokian kännykkämallin muodossa: sitä käytti ikoniseksi, eräänlaiseksi Nokian kunnian päivien viimeiseksi joutsenlauluksi jäänyt Nokia N9.

Samsung ei ole vielä täsmentänyt sitä, koskeeko seitsemän vuoden päivityslupaus aivan kaikkia yhtiön valmistamia älytelevisioita, vai rajataanko lupaus ainoastaan tiettyihin mallistoihin.

Kuluttajien kannattaa olla tarkkana lupauksen kanssa, vaikka lupaus koskisikin kaikkia Samsungin uusia malleja: kaupoissa myydään tälläkin hetkellä myös vuoden 2022 Samsungin mallistoa, joissain liikkeissä tätäkin vanhempia malleja. Näitä päivityslupaus ei tietenkään koske, vaan päivityslupaus koskee ainoastaan vuonna 2023 valmistettuja malleja - ja niitäkin television julkaisuhetkestä alkaen, ei ostohetkestä alkaen.

Lue myös nämä
Tägit
älytelevisio Samsung Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.