Arvostelussa Nokian parempi Android TV -mediatoistin - mainiot liitännät, muistia riittää, päivitystuki kysymysmerkki

Janne Yli-Korhonen
24. lokakuuta, 2023 21:36

Nokia Streaming Box 8010 on Nokia-brändiä hyödyntävän itävaltalaisen StreamViewn toinen laatikkomallinen Android TV -mediatoistin. Ensimmäinen malli on lähes samanniminen, Streaming Box 8000. Tästä voi todeta toistimien olevan pitkälti samanlaisia, mutta toisaalta selkeitä erojakin löytyy.
Streaming Box 8010 julkaistiin jo vuoden 2022 loppupuolella, mutta laitteen saatavuus on ollut melkoisen vaisua. Suomessa konetta löytyy Multitronicin sivuilta 129,90 euron hintaan, Verkkokauppa.comin valikoimista 149 euron hintaan tai Saksan Amazonista sitä saa tilattua 130 eurolla.
Streaming Box 8010 -laitteessa on Amlogic S905X4-K -piiri, muihin vaihtoehtoihin nähden enemmän tallennustilaa ja käyttömuistia sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä.

Tekniset tiedot

Välillä jumitusta, mutta pääsääntöisesti toimiva



Hyvänä lisänä voidaan mainita taustavalaistus, joten kokonaisuutena kaukosäädin on melko kiva, vaikkakin se natisee melkoisesti jo kevyesti väännettäessä. Pientä miinusta voi antaa myös paristojen käytöstä, sillä itse kaipaisin nykyaikaisempaa, USB-C:n kautta latautuvaa säädintä. Paristot toki toimitetaan pakkauksen mukana.

Erottuu muista muistilla


Tämä saattaa kuulostaa melkoisen pieneltä asialta, mutta Streaming Box 8010:n yksi keskeisimmistä uudistuksista on sen sisäinen tallennustila.
Tässä laitteessa on mukavat 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, kun monissa muissa laitteissa, kuten 8000 -mallissa ja Chromecast with Google TV 4K -laitteessa, on vain 8 gigatavua.
Suuremman tallennustilan ansiosta laitteelle voi asentaa Play -kaupan valikoimasta käytännössä kaikki erilaiset suoratoistopalvelut ja muut sovellukset, mikäli tällaisia tulee käytettyä monipuolisesti. Tilaa riittää myös peleille, vaikka varsinainen tehomylly tämäkään laite ei ole.
Edeltäjämalliin nähden päivitystä on saanut myös piiri ja sen parina on hyvät 4 gigatavua keskusmuistia.
Suorituskyky on tasoa hyvä. Suuremman käyttömuistin ansiosta taustalla sovellukset pysyvät paremmin auki, sillä 8010 pystyy pitämään auki ainakin neljä sovellusta. Näin kahden tai useamman sovelluksen välillä voi tarvittaessa hyppiä.
Itse piiri voisi olla kuitenkin tehokkaampi, sillä sovellukset avautuvat tai sulkeutuvat vain kohtuullisen rivakasti. Esimerkiksi jos sovelluksesta hyppää takaisin Android TV:n etusivulle, tässä ilmestyy selkeä viive, eikä välitöntä vaihtuvuutta tapahdu.
Myöskään raskaammat pelit eivät edelleenkään pyöri hyvin. Laite voi tosin sopia pilvipelaamiseen, ja StreamViewillä on nykyään tarjota boksin kaveriksi Game Controller 5000 -peliohjain.

Monipuoliset liitännät


Yksi tällaisen isomman mediatoistimen etuna on liitännät, joita pystytään tarjoamaan monipuolisesti.
Koneessa on HDMI-liitäntä televisioon kytkemiseksi, kaksi USB-A -porttia esimerkiksi muistitikulle ja ohjaimelle, USB-C, optinen audioliitäntä, AV (3.5 mm), Ethernet LAN ja virtaliitäntä.


Plussaa:


Miinusta:

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Streaming Box 8010 Android TV mediasoitin televisio StreamView arvostelut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.