Arvostelussa Roomba Combo j7+ - Ensimmäinen robotti-imuri, joka yhdistää mopin järkevästi osaksi roboimuria

Petteri Pyyny
24. huhtikuuta, 2023 20:33

Kiinalaiset robotti-imurien valmistajat ovat onnistuneet myymään kuluttajille varsin tehokkaasti idean siitä, että robotti-imuri on kertaluokkaa parempi tapaus, jos siihen yhdistetään mukaan robottimoppi.
Olen robotti-imurien osto-oppaassamme tyrmännyt kyseisen idean vuosien ajan. Syitä on käytännössä kaksi: ensinnäkään kevyt moppi ei pysty oikeasti irrottamaan juuttunutta likaa lattiasta. Mutta vielä tärkeämpänä seikkana olen nostanut esiin sitä, että moppi pilaa robotti-imurin helppokäyttöisyyden idean täydellisesti.
Noh. Maailman suurin robotti-imurien valmistaja Roomba on ollut kanssani vahvasti samaa mieltä ja yhtiöltä ei ole nähty ensimmäistäkään yhdistelmää, jossa robotti-imuri olisi tungettu samaan laitteeseen robottimopin kanssa.
Mutta ilmeisesti kiinalaisvalmistajien paine on muuttanut Roomban mielipidettä ja nyt sellainen ihme on vihdoin julkaistu: Roomba Combo j7+ on Roomban ensimmäinen roboimuri, josta löytyy myös moppaustoiminto.
Saimme uutuuden testiin loppuvuodesta 2022 ja testijakso venähtikin lähes ennätyspitkäksi, sillä robotti viihtyi testikohteissamme yli neljän kuukauden ajan.
Testijaksomme aikana Roomba Combo j7+ valjastettiin testikohteen ainoaksi lattioiden siivousvälineeksi, kuten aina testiemme aikana. Testijakson aikana robottia käytettiin kahdessa hyvin erityyppisessä kodissa: toinen on täynnä mattoja ja esteitä - toinen puolestaan hyvinkin askeettinen.
Joten otetaanpa selvää neljän kuukauden rupeaman jälkeen siitä, miten Roomba on onnistunut ratkaisemaan robotti-imurin ja mopin yhdistelmän ongelmat.

  1. Millainen Roomba Combo j7+ on?
  2. Tekniset tiedot
  3. Käyttöönotto
  4. Älypuhelinsovellus
  5. Karttatoiminnot
  6. Toiminta
  7. Esteiden väistely
  8. Moppaus
  9. Matot ja huonekalut
  10. Muut esteet
  11. Melu
  12. Lemmikit
  13. Akkukesto
  14. Siivousjälki
  15. Roomba Combo j7+ vs Roomba Combo j7
  16. Yhteenveto
  17. Kannattaako
  18. Plussat
  19. Miinukset
  20. Tähdet


Millainen Roomba Combo j7+ on?


Tähdissä huomioimme aina laitteen hinnan sen arvosteluhetkellä. Verrattuna vaikkapa edulliseen Roomba i3 -malliin Roomba Combo j7+ on tietysti kaikin tavoin parempi roboimuri.
Mutta tuhannen euron laitteella on eri odotusarvot kuin parin sadan imurilla. Tässä tapauksessa tähtiä tiputtaa hieman alaspäin se, että esteiden väistelyssä oli pari puutetta, ongelmat mattojen kanssa sekä se, että mattojen osalta puhdistustulos ei ollut täydellinen, vaan siinä olisi vielä jonkin verran parannettavaa.

Lisää tutkittavaa


Suosittelemme tutustumaan laajaan robotti-imurien vertailupalveluumme, josta löytyvät lähes kaikki Suomessa myynnissä olevat robotti-imurit, tietoineen ja hintoineen.

Lue myös nämä
Tägit
arvostelut robotit robotti-imuri iRobot Roomba
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.