GPT-4 on mykistää: Koodaa legendaarisia pelejä pyynnöstä - ja luo täysin uuttakin

Petteri Pyyny
15. maaliskuuta, 2023 21:21

Eilen julkaistu GPT-4 -kielimalli on jo ehtinyt loksauttamaan leukoja niiden keskuudessa, jotka ovat sen kanssa ehtineet leikkimään. Parannellun kielimallin yksi vahvuus tuntuu olevan ohjelmoinnissa, jossa se on osoittanut taitonsa hyvinkin nopeasti.
GPT-4 on pystynyt pulauttamaan täysin toimivia moderneilla ohjelmointikielillä tehtyjä versioita vanhoista peliklassikoista - yhdellä pyynnöllä ja parin sekunnin vasteajalla. Alla muutamia poimintoja siitä, mitä nettikansa on vuorokauden aikana ehtinyt GPT-4:n avulla tuottamaan..
Selaimessa toimivan, joskin ulkoasultaan hyvin pelkistetyn Tetriksen GPT-4 pyöräytti ulos helposti:

1. Program a Tetris game in HTML and Javascript in less than 30 seconds.

We've all seen demonstrations of GPT-4 creating Pongs. But I wanted to try something more complex. Test passed! pic.twitter.com/2vygyWnRIV

-- Javi Lopez ⛩️ (@javilopen) March 15, 2023


Entäs ikoninen Game of Life eli eräänlainen elämäsimulaattori, jonka konkarinörtit muistavat 1980-luvulta? Onnistuu, mutta vähän enemmän käskyttämällä:

I made a colored game of life running ultra fast on WebGL.

I have never managed to setup up GL boilerplate myself, but with the help of GPT-4, I got this done in 2.5 hours. There's even fancy stuff like multiple buffers.https://t.co/8WXlzzMuLM pic.twitter.com/vFUZuNSiT6

-- Felix Bade (@felixbade) March 15, 2023


Ja sitten on tietysti koko kotona pelattavien videopelien aikakauden 1970-luvulla aloittanut Pong, joka pulahti ulos 30 sekunnissa:

I don't care that it's not AGI, GPT-4 is an incredible and transformative technology.

I recreated the game of Pong in under 60 seconds.
It was my first try.

Things will never be the same. #gpt4 pic.twitter.com/8YMUK0UQmd

-- Pietro Schirano (@skirano) March 14, 2023


Mutta vaikeutetaan vähän. Entäs, jos pitäisi tehdä täysin uusi peli, jossa vasemmalla puolella pelataan Pongista tutulla mailalla ja oikealla puolella pyöriikin Game of Life -simulaatio...?

Holy *shit*. Guys. Holy shit holy shit holy shit holy shit. pic.twitter.com/IoxW9oDVQe

-- Andre Infante (@AndreTI) March 15, 2023


Ajatus siitä, että tulevaisuuden yksi ammattinimikkeistä tulee olemaan "tekoälykuiskaaja" eli ihminen, joka ymmärtää miten tekoälyä pitää ohjeistaa, ei liene täysin tuulesta temmattu.

Lue myös nämä
Tägit
tekoäly GPT-4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.