Roborockin uudet roboimurit nappaavat vihdoin Roombalta tärkeän ominaisuuden - paperilla lähestytään jo täydellistä

Petteri Pyyny
4. tammikuuta, 2023 19:37

Kiinalaisvalmistaja Roborockin robotti-imureissa on ollut pitkään vain yksi merkittävä puute markkinajohtajaan Roombaan verrattuna: siivoustelat. Roborock on suosinut imureissaan yhtä pohjassa olevaa siivoustelaa, Roomban luottaessa kahteen.
Käytännössä Roomban ratkaisu on ollut aina tehokkaampi tapa irrottamaan pinttynyttä likaa niin matoista kuin kovilta lattiapinnoiltakin. Mutta Roborockin uusin mallisto korjaa vihdoin tämän kauneusvirheen: nyt yhtiön roboimureissa on käytännössä täsmälleen identtiset siivoustelat Roombaan nähden.
Uusi Roborock S8 -mallisto esiteltiin tänään CES -messuilla ja mallisto asettuu tukevasti yhtiön kalleimman malliston paikalle: halvinkin malli maksaa Yhdysvalloissa 750 dollaria eli noin 705 euroa.
Perusmalli Roborock S8 jos sellaisesta voidaan puhua, on robotti-imurin ja robottimopin yhdistelmä, josta löytyy viime vuosina yleistynyt esteiden väistelyn tekniikka. Käytännössä imurin keulalla on kamera, joka tunnistaa lattialle unohtuneet sukat, koirankakat ja muut esteet - ja väistää niitä.
Olemme testanneet esteitä väisteleviä roboimureita arvosteluissamme jo aiemmin ja ne todellakin toimivat, kuten pitääkin: Xiaomin, Roomban ja Samsungin ratkaisut ovat kaikki osoittautuneet toimiviksi nekin.
Muu mallisto lisää vain pieniä bonuksia S8-mallin päälle: Pykälän kalliimpi Roborock S8+ on muutoin sama kapistus, mutta robo osaa tyhjentää itse pölysäiliönsä latausasemaan.
Kallein huippumalli Roborock S8 Pro Ultra puolestaan osaa pölysäiliön tyhjennyksen lisäksi myös puhdistaa itsekseen moppiliinan ja täyttää robotin vesisäiliön.
Tarkemmin malliston eroja voi vertailla täällä:

Lue myös nämä
Tägit
robotti-imuri Roborock
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.