Muskin Starlink -satelliittinetti toimii nyt Suomessakin - Hinta ja nopeudet selville

Petteri Pyyny
26. marraskuuta, 2022 8:35

Elon Muskin omistaman Starlinkin satelliittinetti on vihdoin saatavilla myös Suomessa.
Starlink on avannut tällä viikolla palvelun maapallon pohjoisemmissa kolkissa: tämän viikon aikana Starlinkin satelliittiyhteyden tarjonta laajeni Suomen lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan, Kanadaan sekä Yhdysvalloissa Alaskan osavaltioon.
Aivan ilmainen Starlink ei ole Suomeenkaan tilattuna. Satelliittinetin vastaanottoon tarvittava laitteisto maksaa joko 565 euroa tai 2920 euroa. Näistä kalliimpi vaihtoehto on "high performance" -välineistö, joka eroaa peruslaitteistosta sillä, että se toimii paremmin lumen keskellä, sulattaen satelliittivastaanottimen päältä tehokkaammin lunta - lisäksi kalliimpi malli toimii paremmin myös erittäin kuumissa lämpötiloissa.

Starlinkin vastaanotin maksaa joko 565 euroa tai 2920 euroa


Varsinaista laskennallista nopeuseroa kahden eri mallin nettiyhteyksissä ei ole, vaan ne vaihtelevat monen tekijän summana. Maailman suosituinta verkon nopeustestiä ylläpitävän Ooklan mukaan Starlinkin nopeus Yhdysvalloissa on ollut keskimäärin 100/10 Mbps vuoden 2022 kesän aikana. Nopeus on noussut tasaisesti vuosien mittaan, mutta siinä on myös kausivaihtelua, todennäköisesti olosuhteiden muutosten vuoksi.

Starlinkin kuukausihinta Suomessa marraskuussa 2022 on 85 euroa/kk


Kuukausimaksu Starlinkille Suomessa on kiinteä 85 euroa kuukaudessa. Starlinkin voi tilata itselleen suoraan yhtiön kotisivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
Suomi StarLink
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.