Arvostelussa Roomba i5+ robotti-imuri - Keskinkertainen itsestääntyhjentävä roboimuri, täysin turha lisä Roomban mallistoon

Petteri Pyyny
20. marraskuuta, 2022 22:01

Arvosteluumme tupsahti loppukesästä 2022 maailman suurimman robotti-imurivalmistajan iRobotin uusin malli, Roomba i5+.
Roomba i5+ on Roomba-malliston keskikohdille osuva malli, tarjoten perusmuotoiset karttaominaisuudet ja itsestääntyhjentävän pölysäiliön.
Noin 550 euroa maksava Roomba i5+ on mielenkiintoinen lisä Roomba-mallistoon siinä mielessä, että se on yksi harvoista Roomban malleista, jota ei myydä lainkaan iRobotin kotimarkkinalla Yhdysvalloissa - malli on myynnissä ainoastaan Euroopassa.
Kuten aina testeissämme, pistimme Roomba i5+:n reippaaseen arkikäyttöön kolmen kuukauden ajaksi. Kohteena oli kaksi hyvin erilaista suomalaista kerrostaloasuntoa, joiden pohjapiirrustus ja sisustus poikkesivat toisistaan merkittävästi.

  1. Roomba i5+, millainen se on?
  2. Roomba i5+ tekniset tiedot
  3. Älypuhelinsovellus
  4. Matot
  5. Huonekalut ja esteet
  6. Siivouksen jälki
  7. Melutaso
  8. Akkukesto ja latausaika
  9. Roomba i5+ vs Roomba i5 - erot
  10. Roomba i3 vs Roomba i5, melkein sama malli
  11. Yhteenveto
  12. Vaihtoehdot
  13. Plussat
  14. Miinukset
  15. Tähdet
  16. Lue myös nämä


Millainen Roomba i5+ on?


Roomba i5+ arvostelumme tähdet on pakko suhteuttaa imurin myyntiintulohetken hintaan, joten jos luet tätä arvostelua joskus reilusti syksyn 2022 jälkeen, kannattaa myös tarkistaa tuotteen päivän hinta. Mutta yli 500 euroa maksavana itsestääntyhjentävänä imurina Roomba i5+ ei missään nimessä ole kovinkaan hyvä ostos.
Siinä missä lähes täysin identtinen Roomba i3+ oli vielä vuoden 2021 alussa loistava tulokas: kohtuuedullinen itsestääntyhjentävä roboimuri, on puolessatoista vuodessa tapahtunut niin paljon, että Roomba i5+ ei enää ole kovinkaan kiinnostava tuote. Fiksumpia, paremmin kartoittavia itsestääntyhjentäviä robotti-imureita alkaa olemaan useimmilla merkeillä ja Roomban omatkin vanhemmat - mutta paremmat - mallit, kuten Roomba i7+ ovat paljon parempia lähes kaikin mahdollisin tavoin.
Roomba i5+ on kuitenkin perusvarma työmyyrä ja jos saat sellaisen ostettua vaikkapa reilulla 300 eurolla, Clean Base -telakan kera, niin osta ihmeessä pois. Et todellakaan huonoa roboimuria ole silloinkaan ostamassa - ainoastaan kovin, kovin keskiverron, näin nykymittapuulla katsottuna.

Kurkkaa myös nämä

Lue myös nämä
Tägit
robotti-imuri arvostelut Roomba
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.