Chrome ja Firefox päivittyvät - kumpikin tuo lisää nopeutta selaamiseen

Janne Yli-Korhonen
18. marraskuuta, 2020 15:34

Sekä Chrome (87) että Firefox (83) päivittyvät jälleen. Kumpikin lupaa tuoda selaamiseen lisää nopeutta sekä muita ominaisuuksia.
Google kertoo blogikirjoituksessa Chrome-selaimen näkevän suurimmat parannukset nopeudessa ja suorituskyvyssä vuosiin. Chrome muun muassa vähentää taustalla avoinna olevien välilehtien toimintaa.
Parannusten myötä Chromen kerrotaan käynnistyvän jopa 25 prosenttia nopeammin ja avaavan nettisivuja jopa 7 prosenttia vikkelämmin. Selain myös kuluttaa vähemmän RAM-muistia sekä vähemmän virtaa, jotka johtavat Googlen mukaan peräti 1.25 tuntia parempaan akunkestoon.
Lisäksi Chrome saa päivitystä välilehtien hakemiseen uudella hakutoiminnolla.

Mozilla kertoo myös uuden Firefox-version tarjoavan parannusta nopeuteen, jonka lisäksi turvallisuuteen on myös panostettu.
Isoin muutos Firefoxissa on Vain HTTPS -tila -ominaisuus, jonka avulla Firefox muodostaa suojatun ja salatun yhteyden vierailemiisi sivustoihin, ja näyttää varoitusta jos vierailema sivu käyttää edelleen vanhempaa HTTP protokollaa.

Tämä ominaisuus ei ole käytössä oletuksena, mutta sen voi ottaa käyttöön Firefoxin asetuksista Tietosuoja ja turvallisuus -kohdasta.

Mozillan mukaan ominaisuuden avulla Firefox yrittää aina löytyy ja yhdistää HTTPS-versioon, mutta jos tällaista ei löydy, niin Firefox varoittaa asiasta.
Lue myös: Firefox-selaimeen julkaistiin uusi versio tehostetusta seurannan suojauksesta.
Firefoxin kerrotaan nyt lataavan sivut jopa 15 prosenttia nopeammin ja käyttävän 8 prosenttia vähemmän muistia. Selain nyt myös tukee paremmin kosketusnäytöllisiä koneita, sillä käyttäjät voivat nyt nipistää näyttöä zoomatakseen.
Lataa erilaiset selaimet tietokoneelle täältä.

Lue myös nämä
Tägit
selain Google Chrome Firefox päivitys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.