Nettivideoiden laatu laskee Euroopassa – Facebook ja Disney osallistuvat myös talkoisiin

Manu Pitkänen
24. maaliskuuta, 2020 6:10

Etätyön määrä on kasvanut hurjasti tänä keväänä koronapandemian takia, mikä näkyy myös operaattoreiden verkoissa datasiirron kasvuna. Vaikka bitit eivät näy eivätkä paina lainkaan, niin verkon kestävyydellä on kuitenkin rajansa.
Etätyön synnyttämän kysyntäpiikin takia muut infrastruktuurin käyttäjät ovat lupautuneet keventämään omien palveluidensa datankäyttöä, jotta eurooppalainen Internet kestäisi kuormituksen. Netflix ja YouTube lupasivat ensimmäisten joukossa pienentää videoiden laatua Euroopassa, jolloin siirrettyjen bittien määrä laskee noin 25 prosentilla.
Disney ja Facebook ovat myös luvanneet madaltaa niiden palveluissa esitettävien videoiden laatua. Disney on lanseeraamassa tänä keväänä Euroopassa Disney+-suoratoistoa, mutta laatu tulee olemaan aiottua alhaisempi. Disney+:n piti aueta Ranskassa tänään, mutta julkaisua päätettiin lykätä koronaviruksen takia huhtikuun alkuun. Facebook on niin ikään luvannut laskea esittämiensä videoiden laatua.
Liikuntarajoitukset ovat lisänneet tarvetta hakeutua digitaalisen viihteen ääreen, mikä yhdessä etätyön määrän kasvun kanssa muodostaa verkkojen kestävyyden kanssa suuren haasteen. Videopalveluilla ei ole siis oikein muuta mahdollisuutta kuin suostua laaturajoituksiin, jotta niiden palvelut pysyvät ylipäätään käyttökelpoisina.

Lue myös nämä
Tägit
koronavirus suoratoisto YouTube Netflix nettivideo video Facebook Disney+ Disney
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.