Netflixin ja YouTuben käyttäjille erikoinen vetoomus – Älkää käyttäkö HD-laatua

Manu Pitkänen
20. maaliskuuta, 2020 5:35

Euroopan komission verkkomarkkinakomissaari Thierry Breton on tehnyt Netflixin ja YouTuben käyttäjille erikoisen pyynnön koronaviruspandemian takia. Komissaari haluaisi videopalveluiden siirtyvän Full HD -tasoisista videoista heikompaan SD-laatuun.
Bretonin ajatus on siinä, että videopalvelut kuluttavat paljon verkkoinfrastruktuurin kapasiteettia. Ihmisten aloitettua suurissa määrin etätyöskentelyn Euroopassa, uhkaa kapasiteetti loppua kesken. Mikäli videopalvelut heikentävät sisältöjen laatua, saataisiin kapasiteettia vapautettua etätyöntekijöiden käyttöön. Videopalveluiden käyttö saattaa olla samanaikaisesti kasvanut, sillä ihmisten liikkumattomuus voi lisätä verkkosisältöjen käyttöä.
Komissaari kertoo käyneensä myös jo keskustelun Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastingsin kanssa. Toinen puhelinkeskustelu on ilmeisesti myös suunnitteilla, joten Netflix saattaa pakottaa tai kehottaa palvelun käyttäjiä siirtymään standardilaatuun. Asiasta käydään keskustelua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #SwitchToStandard.
Suomessa ainakin Elisa on jo lähettänyt asiakkailleen tekstiviestin, jossa pyydetään mobiilinetin käyttäjiä siirtymään aina kun mahdollista Wi-Fi-verkkoon. Etätyöskentely ja vapaa-ajan vietto ovat lisänneet koronaviruspandemian aikana mobiilinetin käyttöä.
Netflix on jo luvannut supistaa striimien bittivirtoja 25 prosentilla seuraavan 30 vuorokauden ajan.

Important phone conversation with @ReedHastings, CEO of @Netflix

To beat #COVID19, we #StayAtHome

Teleworking & streaming help a lot but infrastructures might be in strain.

To secure Internet access for all, let's #SwitchToStandard definition when HD is not necessary.

-- Thierry Breton (@ThierryBreton) March 18, 2020

Lue myös nämä
Tägit
EU Euroopan komissio Euroopan Unioni Eurooppa Netflix suoratoisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.