Windows 7:ään ei saa edes rahalla päivityksiä vuoden 2023 jälkeen

Manu Pitkänen
10. syyskuuta, 2018 11:58

Windows XP oli äärimmäisen menestynyt käyttöjärjestelmä, mikä oli Microsoftin kannalta todella hyvä asia, mutta ajan mittaan käyttöjärjestelmä alkoi tuottaa myös isoja ongelmia. Microsoftin oli esimerkiksi todella hankala lopettaa Windows XP:n tukea, minkä takia tukea jouduttiin jatkamaan aina vuoteen 2014 saakka.
Luonnollisestikaan Microsoft ei halua toistaa samaa uudelleen. XP:n jälkeen julkaistusta Windows Vistasta oli helppo päästä eroon, koska juuri kukaan ei käyttänyt sitä enää tuen päättymisen aikoihin. Windows 7:stä luopumista Microsoft yritti helpottaa tarjoamalla käyttöjärjestelmän omistajille määräajan ilmaista Windows 10 -päivitystä – sama päivitys oli myös Windows 8.1:n käyttäjien saatavilla.
Windows 7:n viimeinen kuolinpäivä näyttäisi koittavan vuonna 2023, jolloin Microsoft ei aio tarjota päivityksiä käyttöjärjestelmälle edes maksua vastaan. Virallinen Mainstream-tukikausi loppui jo vuonna 2015, mutta yrityksille tarjottava maksullinen Extended-kausi jatkuu aina tammikuulle 2020 saakka.
Tämän jälkeen tuki käytännössä loppuu, mutta Microsoftin ilmoituksen mukaan yrityksillä on mahdollisuus saada maksua vastaan tietoturvapäivityksiä Windows 7 -järjestelmille vielä vuoteen 2023 saakka. Kauden päättymisen jälkeen Microsoftilta ei heru enää korjauksia tai päivityksiä edes maksua vastaan.

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva-aukko Microsoft Windows 7 ohjelmistopäivitys tietoturva
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.