Netflixin uhri; Makuuni konkurssiin, Suomessa enää Filmtown jäljellä - kohauttivat olkiaan 5 vuotta sitten Netflixille

Petteri Pyyny
22. elokuuta, 2018 19:08

Videovuokraamo Makuuni on hakeutunut konkurssiin. Vuonna 1985 perustettu yhtiö, joka oli aikanaan Suomen suurin videovuokrausketju, on viimeisin suoratoistopalveluiden uhri.
Makuuni ajautui yrityssaneeraukseen jo kesällä, mutta ei selvinnut enää siitä kuivin jaloin ja yhtiö on asetettu konkurssiin. Samalla kaikki Makuunin myymälät on suljettu ympäri Suomea. Aiheesta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.
Helteinen kesä oli Ylen mukaan todennäköisesti viimeinen niitti Makuunille, sillä tärkein kivijalassa toimiva kilpailija, Filmtown, kertoo heinäkuun helteiden tipauttaneen Filmtowninkin liikevaihtoa 40 prosenttia alaspäin.
Filmtown onkin Makuunin konkurssin jälkeen viimeinen Suomessa toimiva videovuokrausketju. Filmtown ei ole lähtenyt lainkaan suoratoistobisnekseen, jota Makuuni epäonnistuneesti kokeili viime vuodet. Kilpailijan kadottua maisemista, Filmton harkitseekin nyt mm. Ouluun laajentamista, jossa Filmtownilla ei ole ollut enää vuosiin omaa liikettä.
Maailman tunnetuin videovuokrausketju Blockbuster hävisi pelin Netflixille ja kumppaneille jo aiemmin ja ajautui konkurssiin vuonna 2010. Blockbuster oli perustettu samana vuonna kuin Makuuni, eli 1985.
Vielä viisi vuotta sitten suomalaiset videovuokraamot kohauttelivat olkiaan Netflixille ja kertoivat sen merkityksen olevan pienempi kuin vaikkapa säällä. 10 vuotta sitten Makuunin liikevaihto oli 24 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna enää 7 miljoonaa euroa.

Lue myös nämä
Tägit
konkurssi Suomi Netflix FilmTown videovuokraus Makuuni 24h Makuuni
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.