Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta

Manu Pitkänen
23. heinäkuuta, 2018 18:23

Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia Atlantin molemmin puolin kiristää Euroopan komission esittämä 4,34 miljardin euron sakko Googlelle.
Googlelle esitetään massiivista sakkoa, koska yhtiön katsotaan toimineen vastoin kilpailulainsäädäntöä kun se pakotti Android-valmistajia ja teleoperaattoreita lisäämään yhtiön omien verkkopalveluiden sovelluksia Android-laitteisiin. Samalla Google esti Androidia käyttäviä valmistajia myymästä vaihtoehtoisiin Android-jakeluihin perustuvia puhelimia.
Donald Trump kommentoi komission esittämää sakkorangaistusta Twitterissä. Trumpin näkemyksen mukaan EU on käyttänyt Yhdysvaltoja hyväksi kansainvälisessä kaupassa ja Googlen sakottaminen on yksi osoitus lisää siitä. Trump lupaa laittaa Euroopan ojennukseen tältä osin.
Lisää bensaa saattaa olla tulossa myöhemmin, sillä EU:lla on muitakin käynnissä olevia kiistoja yhdysvaltalaisten yhtiöiden kanssa. Komissio vaatii esimerkiksi Applelta 13 miljardin euroa, koska sen on katsottu kiertäneen veroja Irlantiin perustetun yhtiön kautta.

I told you so! The European Union just slapped a Five Billion Dollar fine on one of our great companies, Google. They truly have taken advantage of the U.S., but not for long!

-- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 19, 2018


Lue myös nämä
Tägit
Euroopan komissio Eurooppa EU Google Donald Trump
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.