Lisää sensuuria: Suomi harkitsee ulkomaisille pelisivuille pääsyn rajoittamista

Petteri Pyyny
28. toukokuuta, 2018 12:38

Suomessa otettiin kymmenisen vuotta sitten käyttöön sensuurilistat, jotka markkinoitiin mediassa tapana estää lapsipornon saatavuutta. Jo tuolloin kriitikot nostivat esiin pelon siitä, että kun rakennetaan valtiollinen sensuurijärjestelmä, sitä tullaan käyttämään pikkuhiljaa aina vain enemmän ja enemmän erilaisten asioiden rajoittamiseen. Samalla myös esitettiin asiantuntijoiden toimesta kritiikkiä siitä, että listoilla pureudutaan vain piilottamaan ongelma, ei ratkaisemaan sitä.
Estojen kierto on ollut myöskin erittäin helppoa - käytännössä mikä tahansa VPN-palvelu ohittaa kotimaan operaattoreille asetetut estolistat silmänräpäyksessä. Käsittelimme lain ongelmia laajasti jo tuolloin.
Ja kuten pelättiin, ovat estot laajentuneet ajan saatossa: Vuonna 2012 oikeus määräsi kotimaiset operaattorit estämään pääsyn The Pirate Bay-sivustolle.
Nyt hallitus on esittämässä estolistojen laajentamista jälleen uudelle alueelle: suojelemaan kotimaista uhkapelimonopolia, Veikkausta ja estämällä kuluttajien pääsyn ulkomaisille rahapelisivustoille.
Samalla hallitus kaavailee Yhdysvalloista tuttua maksusiirtoestojen järjestelmää, joka estäisi myös rahan siirtämisen ulkomaisille rahapelisivustoille.
Suomalaiset pelaavat arvioiden mukaan noin 170 miljoonalla eurolla vuosittain ulkomaisilla rahapelisivustoilla.

Lue myös nämä
Tägit
nettisensuuri sensuuri Suomi Veikkaus rahapeli
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.